Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Loš rezultat rada Vlade, kako je već mjesecima ocjenjuju građani, preslikao se i na rejting SDP-a koji je najniži u posljednjih šest godina i iznosi svega 23,1 posto. Rad vladajuće koalicije ne odobrava čak 65 posto građana. No, lošu ocjenu vlasti još uvijek nije uspio u svoju korist okrenuti oporbeni HDZ.


Hrvatska ide krivim smjerom, misle tako građani, točnije njih 72 posto, da Vlada premijera Milanovića zemlju vodi u krivom smjeru.

Vezani članci Slika nije dostupna Evo što građani misle o Vladi i ostalim političarima! Slika nije dostupna EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE: SDP nizbrdo, HDZ uzbrdo

'Očito je da ili moramo raditi bolje ili bolje objašnjavati to što radimo, ili pak jedno i drugo', kaže ministar uprave, SDP-ovac Arsen Bauk. 'Mi imamo ogromne šanse i sav razlog da ih iskoristimo i da poraste optimizam i dobar osjećaj', kaže prva potpredsjednica Vlade, HNS-ovka Vesna Pusić.

No, veći problem za vladajuće je brojka od svega 23 posto građana koji podupiru SDP. 'Rezultate treba primiti na znanje i analizirati što se dogodilo kako bismo trend promijenili', kaže Bauk.

>> EKSKLUZIVNO SDP ima najniži rejting u posljednjih šest godina!

HDZ, koji inače ne vjeruje anketama, ovakvim je brojkama zadovoljan. 'Građani prepoznaju da Vlada nema uspjeha u gospodarstvu i zaštiti njihova standarda', kaže saborski zastupnik HDZ-a Gordan Jandroković.

No, manje su zadovoljni činjenicom da HDZ još ne uspijeva iskoristiti loš trend vladajućih. 'S obzirom na sve kroz što smo prolazili, s obzirom na to da se građani sjećaju negativnosti koje su obilježile naš mandat, ja ne mislim da naš rejting može u ovom trenutku biti puno bolji', kaže Jandroković.

Najviše koristi od nepovjerenja građana prema Vladi imaju Laburisti koji su se nametnuli kao treća politička opcija u Hrvatskoj s potporom od 11,2 posto građana. 'Mislim da je jedan od razloga politički elitizam koji primjenjuju svakim danom u svakom pogledu i svakom mjestu', kaže predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar.

Izbori za Europski parlament bili su prvi test. Lokalni su sljedeći, a stranke tvrde, kritiku građana ozbiljno su shvatili.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook