Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tek su počeli

Senj zna izvući novac iz EU fondova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Senja lijepa priča kako se na pametan način može novcem iz Europe mnogo toga učiniti. A Senjani kažu da su tek počeli. Kada uđemo u Uniju novca će biti još više.

Što se tiče EU fondova, gradonačelniku Senja dobro ide. Uređenje okoliša Nehaja vrijedno je milijun eura. 'Uspjeli smo što utrošiti što dobiti 37 milijuna kuna iz različitih EU fondova', kaže Darko Nekić, gradonačelnik Senja.

Pročitajte i ovo Novo oporavilište za divlje životinje - 1 Financirali Grad i EU Otvoreno oporavilište za životinje Dumovec: "Ovakvi objekti ne postoje u Hrvatskoj, bit će značajno za zaštitu prirode" Ilustracija Brutalna prijevara Htio uložiti novac pa učinio kobnu stvar: Ostao bez čak 170 tisuća eura

Senjani znaju recept, ako ne angažiraju vanjske suradnike, manja je cijena projekta. 'Ukoliko naučite kako se to radi, a mi smo to napravili na vrijeme, i ukoliko imate ozbiljan pristup, projekt posložite i razradite najprije u glavi, nije teško', kaže Dorotea Prpić, iz Razvojne agencije Senja.

>> Karneval u Senju: 2.500 maskiranih posjetitelja

Nakon parka počinje obnova kanalizacije. Građevinari jedva čekaju nove poslove, bura im neće poremetiti planove. 'Bura neće, rokove može odgoditi jedino kiša, jer su pretežno vanjski radovi, i tu može doći do odgađanja radova odnosno do produženja radova, a što se tiče bure neće', kaže Mladen Mandić, direktor građevinske tvrtke.

Novcem iz Bruxellesa do početka iduće godine bit će sređen park oko tvrđave Nehaj. 'Ovo je jedan od najvažnijih projekata, koji će još više afirmirati jedan od najpoznatijih brendova grada Senja, a to je tvrđava Nehaj', kaže Jurica Žumberac, direktor TZ Senj.

Senj mnogi pamte po buri. Senjani bi željeli da ih se prepoznaje i kao grad, koji zna izvući novac iz europskih fondova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene