Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako se sam zaposliti, pokazala je diplomirana politologinja Andrijana Majstorović. Ova 25-godišnja Slavonka dobrom je idejom pobijedila nezaposlenost. Zahvaljujući njoj, svako dijete može postati glavni junak u bajkovitom svijetu patuljaka.


Putovala je divovskom pčelom na Smotuljko, planet patuljaka. Mjesto gdje umjesto ograda postoje lizalice, a kuće su bomboni. Petogodišnja Jana glavni je junak bajke Planet patuljaka. 'Tu ima ova tu gljiva koju oni zovu da im je to kišobran. - Tko se sakrio ispod gljive? - Ja i patuljak', priča petogodišnja Jana.

Vezani članci Slika nije dostupna Dobio otkaz na poslu i tek je tada shvatio kako se obogatiti Slika nije dostupna Sav novac uložila u posao: Širi se izvan Hrvatske i zapošljava druge

A sve to zahvaljujući 25-godišnjoj Andrijani Majstorović, autorici prve personalizirane knjige za djecu. Osim Jane, u planet patuljaka do sada je otputovalo više od 500 djevojčica i dječaka. 'Za svaku narudžbu mi izradimo novu knjigu, svaki puta je drugo dijete glavni junak priče', kaže Andrijana Majstorović.

>> Hrvatski fakulteti s kojima nećete završiti na burzi rada!

No, prije dvije godine priča o uspjehu za Andrijanu se činila nemogućom. Nakon diplome, ova politologinja se našla na burzi rada. 'Prijavljivala sam se na malobrojne natječaje, slala molbe otvorene, to nije urodilo plodom', kaže Andrijana.

I tada se posvetila pisanju. Otvorila je svoju tvrtku i pobijedila nezaposlenost. 'Mogu zbrinuti sebe, a nadam se i da će to uskoro postati pozicija s koje ću moći zbrinuti druge ljude, odnosno otvoriti nova radna mjesta', kaže Andrijana.

Kroz tekst bajke djeca se odmalena upoznavaju sa značenjem riječi poštenje, tolerancija, ljubav. Putovanje u svijet mašte svako dijete doživljava na svoj način. 'Jedna djevojčica je komentirala kad je baka čitala knjigu bako ja se toga ne sjećam', kaže Andrijana.

Roditelji će svojim junacima i u novoj knjizi 'Plastelinko' moći napisati posvetu. U njihovim rukama naći će se početkom ožujka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju