Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od ideje do uspjeha

Evo kako je inženjer poljoprivrede sam sebi stvorio posao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među nezaposlenima u Hrvatskoj bio je i jedan inženjer poljoprivrede iz Osijeka, a onda je odlučio ne čekati posao, nego ga stvoriti.

Dinko Pitlik odlučio se za mirisni poduzetnički poduhvat. 'Tražili smo neki segment koji nije zasićen tržišno i došli smo do sapuna, sestra je inače kemičar, inicijalno njena ideja', rekao je Dinko.

Pročitajte i ovo PR Najveće okupljanje poduzetnika Najava konferencije i donatorske gala večere UGP-a Vjačeslav Boguslajev detalji uhićenja Objavljene tajne snimke: Uhićeni ukrajinski poduzetnik preko Hrvatske htio Rusima isporučiti motore za jurišne helikoptere

Sestrina ideja, nešto ušteđevine, puno kemijanja i nezaposleni agronom krenuo je u proizvodnju. Za dobru ideju isplatilo se riskirati. ' S ekonomskog stajališta kriza je možda pravo vrijeme za ulaganj. E, sad, vidjet ćemo prave rezultate nakon godinu dvije, ništa se ne ostvaruje preko noći', rekao je.

>>
U atomskom skloništu pokrenuli biznis s gljivama!

Rezultata već ima. U trgovačkim centrima i na sajmovima miris domaćeg sapuna kupce privlači. 'Sviđa mi se što su prirodni, što je domaći proizvod, a time potičem mlade ljude koji nastoje osigurati sebi neki prihod', rekao je jedan kupac.

Nijedan kalup do sada nije napunio uz pomoć države. Iz radionice u osječkom poduzetničkom inkubatoru tržištu se nametnuo s kvalitetnim proizvodom. 'Nudim nešto novo, a to je mogućnost personalizacije, neki poklon paketi za firme, sa samim logom firme, web adresom, čak i sa sličicama nekim', rekao je Dinko.

Kako se posao razvija, Dinko razmišlja o budućnosti te planira otvoriti i trgovinu, a sve to zahvaljujući dobroj ideji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene