Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spektakli na Trgovima

Ovako će hrvatski gradovi DOČEKATI ULAZAK u Europsku uniju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi će hrvatski gradovi prigodnim programom obilježiti ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Doznajte kako se slavi u vašem ili gradu koji vam je u blizini.

Nova TV svojim gledateljima poklanja dva mega spektakla: Prljavo kazalište i Colonia u Vukovaru, te Severina u Dubrovniku. Ponosni pokrovitelj prijenosa je Konzum - A vi svakako budite s nama - ili na licu mjesta ili uz svoje male ekrane, 29. lipnja. Veselimo se!

Pročitajte i ovo Pitanje hotela Belveder Slika Dubrovnika Trebao je biti luksuzni hotel, a već 20 godina je ruševina: "Fantastičan projekt za koji je bilo i novca, ali je bio zaustavljan više puta" Ilustracija Tko je krivac? Slavonski gradovi nisu uspjeli isporučiti važan regionalni projekt: Sada moraju platiti 1,46 milijuna eura odštete

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju obilježit će mnogi gradovi, a koncerte iz Dubrovnika i Vukovara prenosit će Nova TV. Na dubrovačkom Stradunu, jednom od najljepših mjesta Lijepe naše nastupit će Severina i drugi gosti iznenađenja, a u Vukovaru, gradu u kojem će se nakon dugog niza godina upriličiti veliko slavlje, nastupit će Prljavo kazalište i Colonia.

Tijekom četverosatnog programa uživo, 29. lipnja Nova TV prenosit će te koncerte kako bi vrhunskom zabavom počastila svoje gledatelje. Domaćini koji će uveličati program u Vukovaru su Marija Miholjek i Saša Kopljar, u Dubrovniku Mia Kovačić i Andrija Jarak, a Ana Stunić i Igor Mešin vodit će program u zagrebačkom studiju.

>> Spektakl na Novoj TV: UŽIVO koncerti Severine, Prljavog kazališta i Colonije!

Sisak

Grad Sisak će se pridružiti hrvatskim gradovima koji će prigodnim programom obilježiti ulazak Hrvatske u Europsku uniju 1. srpnja. Program će se održati u nedjelju, 30. lipnja 2013. godine kod sata u Kranjčevićevoj ulici od 20 do 24 sata. Nastupit će nekoliko bandova, a u ponoć će svirati Oda radosti. Siščani će u ponoć biti počašćeni i vatrometom, Dnevnik.hr dozaje u uredu za odnose s javnošću Grada Siska.

Zbog održavanja programa, privremeno će za promet od 18:30 do 00:30 sati biti zatvoren južni dio Rimske ulice od križanja s ulicom I.K. Sakcinskog.

Osijek

Prigodan program obilježavanja ulaska Hrvatske u Eu počinje već u četvrtak, 27. lipnja, koncertom Simfonija pod zvijezdama. Nastavlja se u petak, Danom osječkih branitelja, a u subotu u 19 sati bit će održan koncert na Dravi puhačkog ansambla Muzičke akademije iz Graza. U nedjelju na Tvrđi ulazak u EU Osijek će oblježiti koncertom Tonija Cetinskog.

Varaždin

Program obilježavanja ulaska u EU Varaždin započinje maratonom koji se održava 30. lipnja. Trkači iz Varaždina, Ptuja i Nagykanizse započinju maraton u svojim gradovima, srest će se na dravskom mostu kod Varaždina i svi zajedno dolaze na varaždinski Korzo, a zajednički ulazak u Varaždin simbol je ujedinjenja Hrvatske sa zemljama Europske unije. Nakon toga na Korzu se održava program u kulturno-tradicionalnom duhu Varaždina.

Na programu su dva koncerta, oba dar Republike Austrije. Bečki ansambl izvest će 'Čarobnu frulu' a u 21 sat slijedi koncert Varaždinskog komornog orkestra. Točno u ponoć orkestar će uvesti Varaždince u Europsku uniju izvedbom 'Ode radosti'. Na dan ulaska, 1. srpnja, otvorit će se nekoliko izložbi a program završava baletom 'Romeo i Julija'.

Slavonski Brod

U Slavonskom Brodu 30. lipnja na Trgu Ivane Brlić Mažuranić nastupit će plesne udruge, kulturno-umjetnička društava grada Slavonskog Broda i okolice, te glazbenici poput ženskog vokalnog ansambla 'Ad astra'. U ponoć se na Trgu očekuje Himna Europske unije te podizanje zastave EU i vatromet.
Osim toga, brodske udruge predvođene Europskim domom predstaviti će svoj rad građanstvu na štandovima postavljenim na Trgu Ivane Brlić Mažuranić.

Rijeka

U dogovoru s Ministarstvom kulture u Rijeci će se, u nedjelju 30. lipnja 2013. godine, održati svečani program koji uključuje i otvorenje Riječkih ljetnih noći. Početak povorke predvođene Gradskom glazbom Trsat očekuje se u 21 sat, od HNK Ivana pl. Zajca Rijeka preko Korza do Gata Karoline Riječke. U ponoć, na gatu Karoline riječke solisti, zbor i orkestar NK Ivana pl. Zajca izvest će Odu radosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene