Obavijesti Video Pretražite Navigacija
saziv parlamenta

Tonino Picula o podjeli vodećih funkcija u EU-u: "Nije u redu da su sve vodeće pozicije u EU instituicijama pripale zapadu i jugu"

Eurozastupnici u Kući Europa (Foto: Dnevnik.hr)
Eurozastupnici u Kući Europa (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zastupnik u EP Tonino Picula (Foto: Dnevnik.hr) Zastupnik u EP Tonino Picula (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Eurozastupnici u Kući Europa (Foto: Dnevnik.hr) Eurozastupnici u Kući Europa (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Zastupnica u EP Dubravka Šuica (Foto: Dnevnik.hr) Zastupnica u EP Dubravka Šuica (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Zastupnik u EP Valter Flego (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Dio izabranih eurozastupnika u Kući Europe predstavio je odbore i teme u kojima će sudjelovati u devetom sazivu Parlamenta. Najviše zanimanja izazvala je tema o podjeli vodećih funkcija u Europskoj uniji te odustajanju od prakse izbora vodećih stranačkih kandidata, takozvanih spitzenkandidata.

Socijalisti nisu odlučili kome će dati svoje glasove, no pučani će podržati Njemicu Ursulu Von der Leyen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Europska komisija o pravosuđu Prosječno trajanje sudskog slučaja u EU je 272 dana, a u Hrvatskoj 450 Slika nije dostupna Predstavljeni volonterski programi Samo sedam posto Hrvata ima volontersko iskustvo!

Zastupnik u Europskom Parlamentu, Tonino Picula, ne slaže se s trenutnom raspodjelom pozicija. “Nije u redu da su sve vodeće pozicije u EU instituicijama pripale zapadu i jugu, nema ni sjevernjaka, ali ono što je osobito osjetljivo nema nikog iz srednje i jugoistočne Europe“, rekao je Picula.

Dubravka Šuica, koja je također zastupnica u Prlamentu, rekla je da pučani ne žele blokirati procese neovisno je li netko intimno zadovoljan time ili nije.

Još jedan od zastupnika, Valter Flego, zastupnik ima drugačije razmišljanje o važnosti pozicija u Parlamentu. “Mislim da je manje važno tko je na čelu komisije, tko su comissioneri sutra, ali je bitno da znamo što će ti ljudi radit“, kaže Flego.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene