Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U prednosti smo

Europsko prvenstvo u rukometu: Hrvatska - Francuska

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas u 18.15 sati vidjet ćemo što može pomlađena Hrvatska protiv aktualnih svjetskih, europskih i olimpijskih prvaka.

U snagu Hrvatske sumnjali su mnogi nakon neuvjerljive igre i pobjede protiv Bjelorusije, odnosno neočekivanog poraza protiv Norveške. No u iduće dvije utakmice izabranici Željka Babića odigrali su na najvišoj razini i vratili nadu da bi na ovom Europskom prvenstvu mogli do medalje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea tužan kraj potrage Pronašla je lubanju nestalog dječaka Emilea, ovo je njezino jezivo svjedočanstvo

UŽIVO: HRVATSKA - FRANCUSKA

U utakmici za prolaz u drugu fazu natjecanja Hrvatska je samljela Island i prenijela dva boda. Otvaranje nam je donijelo ogled protiv dobrih prijatelja iz Makedonije, koji su također osjetili razigranu Hrvatsku u napadu i čvrstu k'o kamen u obrani.

No sada slijedi rukometni klasik protiv Francuske, aktualnog svjetskog i europskog prvaka, te pobjednika olimpijskih igara. Posljednjih godina nismo imali puno sreće u ovim ogledima, no vrijeme je da se i to promijeni. Bit će ovo 20. ogled Hrvatske i Francuske, a nakon 19 Francuzi su upisali 11 pobjeda, Hrvati sedam, dok je jedan susret završio remijem.

Statistički gledano Hrvatska ima najbolji napad na prvenstvu, dok su Francuzi odmah iza nas s par postotaka manje. Na visokom smo četvrtom mjestu s 20.3 asistencija, dok je Francuska pri samom dnu ljestvice sa svega 14.8 asistencija u prosjeku. To znači da Francuzi puno toga riješavaju na individualnu kvalitetu, odnosno na mišiće Nikole Karabatića, Daniela Narcissea i ostalih...

Hrvatski rukometaši gube manje lopti u prosjeku od francuskih (9-10.8), te imaju gotovo dvostruko više blokiranih šuteva od Francuza (4.3-2.5).

Osim statističke prednosti, Kauboji su mlađi, imaju nova imena koja nemaju 'traume' i respekt prema francuskoj 'hobotnici' Thierryju Omeyeru, vrataru koji nas već godinama dovodi na rub ludila. Tu u prvom redu mislimo na Marina Marića (17 golova), Marka Mamića (7), Ivana Sliškovića (14), pa i Luku Šebetića (5).

Danas s početkom u 18.15 vidjet ćemo što može pomlađena Hrvatska protiv aktualnih svjetskih, europskih i olimpijskih prvaka. Pobjeda protiv Makedonije pokazala je kako trijumf s Islandom nije bio slučajan, a zna to i Nikola Karabatić koji je na hrvatskom objasnio što će presuditi sutra u Krakowu.

"Mislim da će sutra pobijediti ona ekipa koja će bolje igrati u obrani, tu će biti razlika. Vidjeli smo da Hrvatska dobro igra u obrani 5-1 odnosno između 5-1 i 3-2-1. Mi također igramo dobru obranu i to će biti faktor odluke".

Utakmicu je najavio i legendarni kapetan Petar Metličić.

"Nema se što pametno za reći. Igramo protiv protivnika koji nam je tradicionalni rival zadnjih godina. Nažalost, u zadnje vrijeme nismo pobjeđivali, ali to ne znači ih nećemo pobijediti. Dok sam ja igrao bilo je svega i svačega, ali to su bile teške utakmice. Svaka je imala nešto posebno. Francuzi su uvijek specifični i nikada nisu dali razviti lijepi rukomet. Ali ja mislim da bi se mi mogli suprotstaviti nekim njihovim receptom njima", izjavio je Babićev pomoćnik.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene