Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo iskušenje

Europsko prvenstvo u rukometu: Hrvatska - Makedonija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsku rukometnu reprezentaciju večeras čeka novo iskušenje na Europskom prvenstvu u rukometu...

Hrvatska je ozbiljno shvatila svoju situaciju nakon poraza od Norveške. Rezultat toga bila je rapsodija s Islandom i igra koju su svi priželjkivali. U oba smjera. Pritom je najviše pomoglo podizanje intenziteta obrane i borbenosti. Treba uzeti u obzir da se radi o pomlađenoj reprezentaciji u kojoj mnogi nemaju iskustvo igranja na velikim natjecanjima, pa je normalno da ima oscilacija i individualnih pogrešaka. Ali ništa što se ne može popraviti.

Pročitajte i ovo Osumnjičeni za ubojstvo Vanje Horor u Makedoniji Ovo su osumnjičeni za ubojstvo djevojčice Vanje! Ministar: "Otmicu je organizirao Vanjin otac" - Zbog jednog detalja odmah je priveden Vanja Gjorčevska nema je od ponedjeljka Ovo je Vanja (14), nestala je na putu do škole, traže je cijela regija i Interpol: "Zaista mislim da je oteta!"

Makedonski rukometaši izborili su drugi krug Europskog prvenstva nakon prave drame. Naime, u zadnjim sekundama utakmice postigli su gol za izjednačenje protiv Srbije i prolaz u daljnju fazu natjecanja. Iako nisu prenijeli ni bod, daleko od toga da će biti lagan protivnik.

Radi se o reprezentaciji koju vodi hrvatski trener Ivica Obrvan, koji jako dobro poznaje Hrvatsku i njene igrače. Isto tako Makedonija je rukometna nacija. Većina igrača im je trenutno u zenitu karijere i igraju možda najbolji rukomet posljednjih godina. Naravno, u okvirima dosadašnjih uspjeha i dosega reprezentacije.

Bez obzira na sve, Hrvatska je protiv Makedonije favorit i to je utakmica koju mora dobiti. U suprotnome, može se oprostiti od polufinala i nekog većeg rezultat. Već danas, jer za prva dva mjesta u skupini možda će biti potrebne sve tri pobjede u drugom krugu. A to neće biti nimalo lak posao.

Hrvatska igra puno ovisi o Domagoju Duvnjaku, koji u oba smjera igra krucijalnu ulogu i teško ga je nadomjestiti. I dok u napadu to dobro radi Karačić, u obrani 5-1 to nije baš zahvalan posao. Dosad ga je djelomično pokrivao Marino Marić, kojemu obrana inače nije jača strana. No, pokazao je kako može odigrati na visokom nivou.

Međutim, protiv Islanda je bljesnuo, bio najbolji igrač utakmice i pokazao kako može biti dostojna zamjena u napadu za Vorija. Odlično su reagirala i krila. Naime, malo je momčadi koje se mogu pohvaliti takvim izborom na krilnim pozicijama, a Hrvatska je tu stvarno moćna.

Bit će izuzetno važno na pravi način ući u utakmicu. Kao u slučaju s Islandom. Tu je Hrvatska bitno drugačije reagirala nego u prve dvije utakmice i odmah je sve bilo lakše. No, neće biti lakše s idućim protivnicima među kojima svi igraju bolju obranu nego dosadašnji suparnici.

Napad i nije toliki problem, ali ako nestanu obrane vratara i protivnički igrači počnu prolaziti kroz obranu kao na kolodvoru, onda će to dovesti do poteškoća. Teško je očekivati još jednu rapsodiju i pobjedu Hrvatske s desetak golova razlike, ali Babićevi igrači su ti o kojima sve ovisi.

Hrvatska dosad nije igrala protiv nikog iz samog vrha. Norvežane ipak ne možemo staviti uz bok Francuzima, Španjolcima, Poljacima ili Dancima. Tu će se tek vidjeti koliko može ova nova, pomlađena reprezentacija koja i dalje ima kvalitetu za pohrvati se sa svakime. No, kad se dođe u neizvjesnu završnicu onda odlučuju nijanse, a tu treba zadržati koncentraciju i biti hladne glave. Makedonci se sigurno neće predati, a Obrvan i njegovi igrači znat će iskoristiti ponuđenu priliku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene