Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vandoren i Fuele na strani RH

'Europska komisija nema razloga predložiti nadzor Hrvatskoj nakon ulaska u EU'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Europska komisija nema razloga predložiti nadzor Hrvatske nakon njenog ulaska u članstvo Unije', rekao je europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele.

On je naglasio da za Hrvatsku nisu planirane zaštitne mjere poput onih s Bugarskom i Rumunjskom. 'Zadaća Europske komisije bila je da se završi pristupne pregovore s Hrvatskom te da reforme donesene tijekom tog procesa budu nepovratne', objasnio je Fuele, izrazivši nadu da će Hrvatska uskoro postati 28. članicom EU.

Pročitajte i ovo Željko Lacković Potvrdio je Nezavisni Željko Lacković: Bit će dio pregovaračkog tima DP-a, ali jedno ne želi otkriti Slika nije dostupna Danas konačna odluka Monitoringa sa sankcijama ipak neće biti?

'Europska komisija završila je pregovore s Hrvatskom i sada je na zemljama članicama da odluče o zaključenju pregovora i potpisivanju ugovora o pristupanju', istaknuo je europski povjerenik za proširenje EU.

Vandoren: Napadi neće ugroziti priključivanje Hrvatske

Austrijski potkancelar i ministar vanjskih poslova Spindelegger, s kojim se Fuele sastao u Beču također je pozdravio zaključenje pregovora s Hrvatskom, ocijenivši da je to 'dobar signal' odaslan ostalim zemljama Zapadnog Balkana s europskim ambicijama.

'Napade treba osuditi, ali oni ipak neće ugroziti priključivanje Hrvatske Europskoj uniji', rekao je šef delegacije EU u Hrvatskoj Paul Vandoren. 'Kao što znate, mi promatramo implementaciju svih zakona u Republici Hrvatskoj, a to uključuje i Poglavlje 23 o ljudskim pravima, ali smatram da priključivanje Hrvatske uniji nije ugroženo', rekao je Vandoren (V.D./ Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene