Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tete traže bolje radne uvjete

Europska centrala sindikata traži da Bandić prekine pritisak na "tete" u vrtićima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
EPSU upozorava da prijetnje "tetama" u vrtićima predstavljaju kršenje sindikalnih prava, zajamčenih hrvatskim Ustavom, Europskom socijalnom poveljom, Poveljom EU o temeljnim pravima i standardima Međunarodne organizacije rada.

Europska centrala sindikata javnih službi (EPSU) uputila je pismo zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću tražeći zaustavljanje pritisaka na zaposlene u zagrebačkim dječjim vrtićima radi sudjelovanja u nedavnom prosvjedu Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske za dostojanstvo struke i bolje radne uvjete zaposlenih u dječjim vrtićima, priopćio je u četvrtak Savez samostalnih sindikata Hrvatske.

Pročitajte i ovo Gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić odbili potpisati kolektivni ugovor Gradonačelnica grada Slunja reagirala je na najavu štrajka u Dječjem vrtiću: "Nije realan razlog" Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima

Odgojitelji i radnici u predškolskim ustanovama, kao i ostali zaposleni, zaslužuju dostojanstvene plaće i uvjete. Diljem Europe bore se za priznavanje njihovih vještina i profesije. Želimo da naša djeca imaju kvalitetan odgoj i obrazovanje, a za to su nam potrebni kvalificirani radnici koje se poštuje i uvažava, poručuje EPSU.

Prije EPSU-a, koji okuplja većinu europskih sindikata javnih službi, Bandiću je slično pismo poslala i Međunarodna konfederacija sindikata (ITUC), koja je također zahtijevala da prestane pritisak na "tete" koje su sudjelovale u prosvjedu i članove Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske, te da im se omogući zajamčena sloboda sindikalnog djelovanja. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene