Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EUGEN JAKOVČIĆ IZ DOCUMENTE

Svjedok jučerašnjih dramatičnih zbivanja u Haagu: "Nastao je kaos, sve službe su bile u paralizi!"

Hitne službe jučer u zgradi suda u Haagu (Foto: Eugen Jakovčić)
Hitne službe jučer u zgradi suda u Haagu (Foto: Eugen Jakovčić) Foto: Eugen Jakov?i?
Jučerašnjim šokantnim zbivanjima u haškoj sudnici svjedočio je i član Documente Eugen Jakovčić, koji je na društvenim mrežama opisao što se sve zbivalo.

Jakovčićevu objavu prenosimo u cijelosti.

Pročitajte i ovo Biskup Komarica o presudi (Foto: dnevnik.hr) "To je ono žalosno" U posjetu je Crikvenici: Biskup Komarica komentirao presudu Hrvatima iz BiH Praljak u sudnici (Foto: Dnevnik.hr) Provedeno istraživanje Tužiteljstvo Haškog suda potvrdilo: "U Praljkovoj bočici bila je smrtonosna kemikalija"

"Trudim se posložiti dojmove jučerašnjeg ICTY dana, ali mi bas ne ide. Još uvijek mi ne ide u glavu da se dogodilo to s ispijanjem otrova u trenutku nakon što je Agius izrekao pravomoćnu presudu od 20 godina za Slobodana Praljka. Kolegici koja je u sudnici sjedila do mene rekao sam: 'Reci mi da sanjam'.

Kaos koji je nakon toga nastao u Tribunalu je nevjerojatan za jednu ovakvu instituciju. Sve službe su bile u potpunoj paralizi. Trebalo im je više od sat vremena da Praljka prebace u 10 minuta udaljenu bolnicu.

Hrvatska veleposlanica u Nizozemskoj je histerizirala po auli suda tražeći od glasnogovornika Tribunala da je hitno odvede predsjedniku Tribunala, očito nemajući ikakvih saznanja da je predsjednik Agius ujedno i predsjedavajući Žalbenog vijeća u predmetu Prlić i dr. i da u trenucima trovanja jednog od osuđenika ima važnijih stvari za obaviti.

Hitne službe jučer u zgradi suda u Haagu (Foto: Eugen Jakovčić) Hitne službe ulaze u zgradu suda u Haagu (Foto: Eugen Jakovčić) Foto: Eugen Jakov?i?

Dok smo iščekivali nastavak suđenja, u auli suda su se muvali neki čudni likovi sa šalovima na kockice. Bizaran trenutak je kada mi u zgradi Tribunala prilazi jedan iz te kockaste skupine s pitanjem jesam li ja iz Documente, konstatirajući kako sam vjerojatno zadovoljan osuđujućom presudom našim uznicima.

Poslije sam čuo da ga je novinar HRT-a Tihomir Vinković smirivao objašnjavajući kako je nezgodno da se to radi na UN-ovom sudu i u stranoj zemlji, i da to ostavi za Hrvatsku. Ne ponovilo se !!!!"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene