Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Johannes Hahn u Zagrebu

EU odsad kontrolira ugovaranje samo nekih projekata: Hrvatska leti sama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska je unija kontrolu ugovaranja projekata na pet područja prepustila Hrvatskoj. Dosad je sve bilo pod paskom Bruxellesa i njegove delegacije u Zagrebu.

Samo nekoliko dana nakon dogovora o sedmogodišnjem proračunu Europske unije, u službeni posjet Hrvatskoj stigao je povjerenik Europske komisije za regionalnu politiku Johannes Hahn. Održat će sastanke sa sedam hrvatskih ministara i razgovarati o korištenju novca iz EU fondova.

Pročitajte i ovo Ilustracija, online kupovina Povećalo EU-a Kineski brzorastući modni div pod posebnim nadzorom: "Spremni smo odigrati svoju ulogu" Ilustracija Dodatna sredstva Ozbiljno upozorenje Europske komisije: Postoji ogroman rizik od terorističkih napada u EU-u!

>> Preporuke EK-a Hrvatskoj na što trošiti europski novac

Hahn je objavio kako Europska komisija i EU delegacija u Zagrebu više neće kontrolirati ugovaranje i provođenje projekata u prometu, konkurentnosti i zaštiti okoliša koje sufinancira Unija. Istaknuo je kako je sada sva odgovornost na Hrvatskoj.

'Hrvatska od sada leti sama, ali u slučaju nužde i dalje možete nazvati Bruxelles i reći imamo problem. I tada ćemo vam biti na rapolaganju', rekao je povjerenik Hahn.

'Time se zapravo na neki način daje i priznanje Hrvatskoj da je uspjela izgraditi kapacitete, institucije. Da su ti ljudi i institucije ovladali procedurama i da je zapravo od danas sve na nama', rekao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene