Prvi čovjek Europske unije Herman Van Rompuy na početku summita javno je još jednom čestitao Hrvatskoj. Premijer je održao govor, a svi su nazdravili hrvatskim šampanjcem!


Danas je drugi dan dvodnevnog summita čelnika zemalja članica Europske unije na kojem hrvatski premijer Zoran Milanović zadnji put sudjeluje kao promatrač, jer će već na prvom sljedećem sastanku biti punopravni sudionik. 

Vezani članci Predsjednik Milanović na Mirogoju Milanović protiv najstrožih mjera: ''One koji spominju policijski sat treba strpati u maricu... Da stanemo kao kad je umro Tito?'' Zoran Milanović Nakon svih svađa i prepirki: Milanović pozvao Plenkovića da zajedno polože vijenac na Mirogoju

>> Evo što se mijenja i što je novo od 1. srpnja!

Herman Van Rompuy čestitao je Hrvatskoj, a okupljenima se obratio i Milanović.

'Hvala vam puno, ne mogu vjerovati da je to ovako emotivan trenutak. Još jednom se pokazuje da je život put, a ne odredište, da je važan most, a ne cilj. Taj je most bio jako dug. Dug put s puno provjera, puno poglavlja. Prije 22 godine činilo mi se da bi sve trebalo biti gotovo u dva tjedna i da ćemo brzo ući, ali onda je izbio rat i ulazak se ostvaruje tek sada. Kao premijer mogu obećati da ćemo učiniti sve, pa i više od toga, da pomognemo, da ne budemo tutori našim susjedima koji još nisu članovi kluba. Mislimo da proces treba početi što prije i da neće trajati predugo te da će dovršiti proces. Još jednom velika hvala. Ponedjeljak, 1. srpnja novi je radni dan. I to je to', rekao je Milanović govoru na summitu.

Potom su lideri EU nazdravili hrvatskim pjenušcem za Hrvatsku kao novu članicu unije.

 

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook