Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niti kune od humanitarnog koncerta

'Humanitarci' besramno iskoristili ime Ane Rukavine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč velikom broju pojedinaca, koji su Zakladi pomogli, velik je broj onih koji su besramno iskoristili ime Zaklade, tvrdi Marija Rukavina, predsjednica udruge.

'Nažalost, među takvima je i značajan broj ljudi s hrvatske estrade. Ovaj Oliverov koncert, također, dugo je reklamiran i najavljivan kao humanitarni događaj i to ovim sloganom: Oliver za Zakladu Ana Rukavina. Sa Zakladom je, ispred Radija Cibone, pregovarao gospodin Ivica Zadro, a ne Oliver Dragojević ili netko iz njegova tima. Pitam se bi li predstavnika Zaklade zvali na presicu s Oliverom da koncert nije najavljivan kao humanitarni?', rekla je Marija Rukavina, majka pokojne Ane za Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za zakladu Ana Rukavina Jacques Houdek zbog gubitka prtljage postao Djed Božićnjak Slika nije dostupna Europski tjedan leukemije i limfoma Skupite hrabrost i izvadite krv, možda nekome spasite život

Radio Cibona, među prvima, organizirala je koncert Olivera Dragojevića spojivši dva povoda: 15. rođendana te radio-postaje i humanitrani aspekt pomoći zakladi. U hrvatskim medijima, prije koncerta, predstavnici Radija i Oliver Dragojević jasno su naznačili da će cijeli prihod od tog humanitarnog spektakla biti uplaćen u Zakladu Ana Rukavina i Dječjem domu u Nazorovoj, piše Jutarnji.

'Od Radija Cibone nije uplaćena niti lipa'

Odvjetnik Zaklade Saša Pavličić Bekić navodi kako do danas nije uplaćena niti kuna. 'Od Radija Cibone, kao organizatora koncerta, nije uplaćena ni lipa iako im je to bila obaveza. Nakon dopisa, koje smo slali na Radio Cibonu, njihov humanitarni koncert iznenada je postao komercijalni unatoč javnim izjavama Radija Cibone i Olivera Dragojević uoči koncerta da je riječ o humanitarnoj priredbi čiji će prihod ići Zakladi i Domu u Nazorovoj', rekao je Saša Pavličić Bekić.

Do direktora Radija Cibone Drage Tomice Majhera u Jutarnjem nisu uspjeli doći doći, no u odgovoru koji je u rujnu 2007. poslao Zakladi hladno je poručio kako koncert nikada nije bio humanitaran nego komercijalan, te da Radio Cibona uopće nije bila organizator koncerta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene