Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguće je, kaže

Erdogan poručio Putinu: Turska će pronaći nove opskrbljivače energijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan kazao je u subotu da će njegova zemlja pronaći nove opskrbljivače energijom nakon velike napetosti koja je zavladala između Rusije i Turske otkad je tursko zrakoplovstvo srušilo ruski vojni avion na sirijskoj granici.

"Moguće je pronaći druge opskrbljivače", kazao je Ergodan u televizijskom govoru referirajući se na Azerbajdžan i Katar.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem"

Rusija je glavni opskrbljivač energijom za Tursku kojoj isporučuje količine što pokrivaju 55 posto turskih potreba u plinu te 30 posto u nafti.

AMERIKANCI PRIZNALI 'Krijumčari se nafta iz Islamske države'

Ankara uvozi 90,5 posto svoje nafte i 98,5 posto prirodnog plina.

Turska i Rusija prolaze duboku krizu otkako je 24. studenoga tursko zrakoplovstvo srušilo ruski bombarder na sirijskoj granici. Ankara tvrdi da je ruski zrakoplov prekršio njezin zračni prostor, što Moskva opovrgava te je Turskoj nametnula ekonomske sankcije i ponovno uvela vizni režim za turske državljane koji će stupiti na snagu 1. siječnja 2016. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene