Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljutiti prosvjednici

Epidemiologinja na Jakuševcu: 'Gdje ste bili sve ove godine dok mi obolijevamo!?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kakvo je stanje na Jakuševcu, s obzirom na to da već dva dana kamioni puni smeća čekaju pred odlagalištem, provjerila je epidemiologinja.

Božica Ban, epidemiologinja iz Zavoda za javno zdravstvo, na terenu je ustanovila kako u Jakuševcu nema opasnosti od zaraze, ali je upozorila da je situacija u gradu Zagrebu mnogo drugačija. Ulice prepune smeća prava su opasnost od zaraza. Upozorila je na mogući razvoj zaraznih bolesti i ostale opasnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozvane četiri inspekcije Zbog nesnosnog smrada pokrenut izvanredni nadzor Jakuševca Slika nije dostupna Privremeno rješenje Jakuševac je odblokiran, ali ostaje 'tempirana bomba'

Stanovnici Jakuševca nisu je dočekali oduševljeni. Upitali su je gdje je bila do sada i zašto to područje epidemiolozi nisu testirali posljednjih 46 godina, naglasivši da stanovništvo obolijeva od teških bolesti.

>> Zavod za toksikilogiju: Kamioni za smeće puni su metana, prijete eksplozije!

Podsjetimo, zbog blokade koja je započela prekjučer, kamioni puni otpada nalaze se pred odlagalištem, a smeće se ni danas ne odvozi. Na ulicama Zagreba tako je sve češći prizor smeće u vrećicama bačeno pored kontejnera koji su već pretrpani otpadom.

Iz Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping upozorili su da u uvjetima visokih temperatura kamioni za odvoz smeća parkirani na prilaznoj cesti Prudinec na Jakuševcu postaju velika opasnost, kao i da su zbog velike količine metana moguće i eksplozije.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene