Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

35 od 100 - to je najnoviji neslužbeni podatak broj razvoda u odnosu na broj vjenčanih u prošloj godini! Ekipa Provjerenog istražila je – zašto?


Sociolozi govore, kriza je uvelike pomogla, ali i činjenica da svatko gleda samo vlastiti interes! 'Nismo tolerantni, nismo spremni na kompromis i eto vam razvoda, a sve to stimulira ekonomska situacija', kaže sociolog Josip Obradović.
Kada se razvela prije 30 godina Asenka Kramer, voditeljica udruge Dijete – razvod, kaže: 'Pola mojih prijateljica se prestalo družiti sa mnom jer su im to muževi zabranili jer sam ja raspuštenica i samim time manje vrijedna osoba.'

Vezani članci Smrt dvogodišnje djevojčice zgrozila je Hrvatsku Provjereno istražuje slučaj koji je zgrozio Hrvatsku: Ima li onih koji su mogli spriječiti kobni ishod, što kažu stručnjaci? Provjereno: Živi zid ih iskoristio i odbacio - 6 Bivši članovi Živog zida: "Stranka nas je iskoristila i odbacila. A sad nam zbog njih prijete ovrhe". Tajnik stranke uzvraća: "To su cvilidrete i mentalni balavci"

>> Poročni život mu je razorio obitelj i pretvorio ga u agresivca

Danas rijetko tko nema nekog u blizini tko nije prošao taj mučni postupak. Psiholozi govore, nakon smrti člana obitelji, to je najveći stres koji se može doživjeti! Mučan je bio i razvod Darka Biljanovića iz Zagreba. Bivša ga je supruga optužila za sve što joj je palo na pamet, među ostalim i za seksualno zlostavljanje djece. Bila je to kaže laž. Da nije, Darko danas ne bi bio jedan od rijetkih razvedenih očeva koji su dobili potpuno skrbništvo nad svoje troje djece.

Mnogi i u šali kažu, siguran put u razvod je vjenčanje. Ironično, no očito istinito. Činjenica koju navode i stručnjaci ali i laici, svi smo se prestali truditi jedni oko drugih. Sebičnost je prevladala. Čast iznimkama, ali i onima koji su imali stvarno opravdanje za razvod! Stječe se dojam da je mnogima ipak lakše dići ruke i odustati, nego uložiti trud i učiniti sve da sudbonosno da, ostane vječno, a ne 'da s rokom trajanja!' Pogledajte prilog Provjerenog!