Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvije najveće novinske izdavačke kuće, Styria i EPH, regulirali su međusobnu razmjenu sadržaja.


U Hrvatskom novinarskom domu potpisali su sporazum o međusobnom preuzimanju sadržaja, ali na način da uvijek bude jasno tko je i kada vijest objavio i samo uz dopuštenje autora.

Vezani članci Branimir Bunjac (Foto: Dnevnik.hr) Je li Kuba naprednija od Hrvatske: Prema riječima ovog zastupnika - jest, i to na gotovo svim razinama Kim Jong Un s Donaldom Trumpom na summitu u Hanoiju (Foto: AFP) Naprasno prekinuti pregovori, otkazan radni ručak: Ništa od dogovora Trumpa i Kima

Čelnici Styrie i EPH upozorili su da više neće tolerirati, kako kažu, krađu njihovih autorskih tekstova. Pozvali su i druge medije da se priključe uređivanju intelektualnog tržišta u Hrvatskoj.

'Ovaj sporazum zapravo nije smišljen samo kao sporazum Styrie i EPH nego kao početak regualcije prikupljanja i objave sadržaja u hrvatskom medijskom prostoru', rekao je Tomislav Wruss, direktor EPH Medija.

'Mislimo da ćemo u roku od godinu dana kroz ovu inicijativu doći do toga da je hrvatsko medijsko tržište napokon, u svakom smislu uređeno', izjavio je Boris Trupčević, izdavački direktor Styrie u Hrvatskoj.