Usvajanje amandmana Ruže Tomašić u Europskom parlamentu kojim se ponovno omogućava korištenje okružujućih mreža plivarica u Jadranu priopćenjem je sebi pripisala europarlamentarka Marijana Petir.

Galerija


Marijana Petir tvrdi u prioćenju da je taj amandman njezin. Obje je Dnevnik Nove TV u srijedu i kontaktirao. Petir kaže kako je uloženo 711 amandmana, te je moguće da je netko podnio amandman sličnog sadržaja kao i ona, no i dalje tvrdi kako je usvojeni amandman njezin.

Vezani članci Krešo Beljak i Marijana Petir HSS objavio presudu: "Petir je izgubila spor, ako nam nastavi nanositi štetu tužit ćemo je" Hrvatska ribarica uz pratnju policije (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) EU donio nova pravila za ograničavanje ribolova, Hrvatska izborila važan amandman za Jadran

Ruža Tomašić ističe kako je amandman Marijane Petir dobio svega tri glasa i uopće nije ni prošao na konačno glasovanje.

''Ako više zastupnika uloži iste amandmane ili slične i ako je to usvojeno kao formulacija onda je to usvojeno. 14 zastupnika je podnijelo amandmane koje je odbor za ribarstvo usvojio i jučer je na plenearnoj sjednici usvojen amandman odbora za ribarstvo koji je sadržavao sve one elemente koje smo mi tražili'', tvrdi Marijana Petir. 

''Usvojen je moj amandman zato što sam ja predložila da se briše članak 3, stavka 3 i to su se svi složili, zapravo izlobirala sam za taj amandman, a ona je predložila da se briše stavak i 2 i 3 i zato je dobila samo tri glasa na odboru. Dakle njezin amandman nije prošao. Ali ona je imala slično mome amandmanu, samo kažem, previše je dodala još i zato nije prošao amandman'', objašnjava Ruža Tomašić.