Učenica Ema Donev do kraja dana treba skupiti najviše lajkova na svom YouTube i Facebook profilu kako bi ušla u finale za prestižnu nagradu "Breakthrough Junior Challenge".


Ema Donev iz Ivanić Grada je jedina 14-godišnja učenica iz Hrvatske koja ima priliku osvojiti prestižnu svjetsku nagradu "Breakthrough Junior Challenge". Radi se o godišnjem natjecanju koje potiče kreativno razmišljanje o znanosti. Želja joj je postati astrofizičarka.

Jedina je predstavnica iz Hrvatske i Europske unije, a da osvoji prestižnu nagradu pomoći joj možemo svi!

Donev u svom videu u 90 sekundi objašnjava molekule DNK i RNK te 2. zakon termodinamike. Ako pobijedi, osvojit će stipendiju za fakultet na koji želi ići, u iznosu od 250.000 dolara, kao i renovaciju škole koju pohađa u vrijednosti od 100.000 dolara.

U polufinale je ušlo 30 radova, a među njima je i onaj Donev. Da bi došla do finala, treba skupiti najviše lajkova na objavljena videa - i na Facebooku i na YouTubeu. Finale će se održati u San Franciscu, gdje će svjetski znanstvenici odabrati pobjednicu ili pobjednika.

Lajkovi se zbrajaju, a za Donev se može lajkati sve do isteka današnjeg dana.

Crna rupa, ilustracija Pronađen tajanstveni kozmički izvor zagonetnih visokoenergetskih čestica

Crna rupa Tim astrofizičara koji je razotkrivao lažne crne rupe, pronašao "iglu u plastu stijena": "To je ili debeli, nevidljivi izvanzemaljac, ili..."

Pobjednica ili pobjednik moći će odabrati i učitelja koji je najviše pridonio njihovu interesu za znanost. I to se nagrađuje - s 50.000 dolara.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju