Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odluka o proglašenju elementarne nepogode donesena je na temelju zahtjeva gradonačelnika i čelnika tih jedinica lokalne samouprave.


Zbog štete od leda i ledene kiše, župan Karlovačke županije Ivan Vučić proglasio je stanje elementarne nepogode za Grad Ogulin i za općine Josipdol, Tounj, Plaški i Saborsko, priopćeno je iz Ureda župana.

Vezani članci Jesen u Zagrebu, ilustracija - 4 Do nedjelje ćemo uživati u lijepom vremenu, a onda drastičan zaokret – dolazi nam velika hladnoća, grmljavinsko nevrijeme, a ponegdje i snijeg! Slika nije dostupna Pogledajte što je snježna oluja napravila u Plaškom! Proglašena elementarna nepogoda!

U obrazloženju se kaže da je odluka donesena temeljem zahtjeva gradonačelnika i načelnika tih jedinica lokalne samouprave jer su ledena kiša, poledica i led od 1. do 6. veljače prouzročili veliku materijalnu štetu.

VIDEO Milanović obišao Gorski kotar: 'Treba im pomoći bez politiziranja i poziranja'

Zadužena su lokalna povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda 'da u najkraćem mogućem roku dostave Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda izvješća o nastaloj šteti'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook