Muškarac bacio bombu na djelatnike HEP-a
Muškarac bacio bombu na djelatnike HEP-a Foto: Antonioi Pejsa/Pixsell

U Pakracu su u srijedu ozlijeđena trojica radnika HEP-a na koje je bačena eksplozivna naprava, a najteže stradali, kojem je jedan od gelera prodro u lubanjsku šupljinu a više njih u abdomen, dovezen je u KBC-Zagreb i trenutno je izvan životne opasnosti.


Dvojica teže ozlijeđenih odmah su prevezena u pakračku bolnicu, a treći je pomoć zatražio naknadno. Svi su hospitalizirani.

Vezani članci Na radnike HEP-a bacio bombu - 5 Užas u Pakracu: Ranjeni radnik HEP-a na respiratoru, liječnici na Rebru još mu se bore za život Na radnike HEP-a bacio bombu - 1 Zamjenik pakračke gradonačelnice o napadu na djelatnike HEP-a: "To je suludi čin pojedinca"

Abdominalni kirurg KBC-a Zagreb dr. Željko Jelinčić rekao je za HTV da je pacijent, rođen 1968. godine, dovezen sa sumnjom na ozbiljne povrede glave.

"Nakon evaluacije svih ozljeda, nađena su tri gelera u području glave, od kojih je jedan prodro u lubanjsku šupljinu, geler u području prsišta koji nije prodro u prsište, više gelera u području abdomena, trbuha, koji su povrijedili jetru i na više mjesta tanko crijevo, te mnoštvo gelera po nogama", rekao je Jelinčić.

Izvijestio je da su sve ozljede zbrinute i da je pacijent trenutno izvan životne opasnosti te da "slijede mjere intenzivnoga liječenja i praćenje pacijenta".

Dvojica ozlijeđenih, koji su hospitalizirani su u Pakracu, i dalje su stabilno i uspješno se liječe, javio je HTV.

Bacio bombu na trojicu radnika

U Pakracu je jutros 71-godišnji muškarac bacio eksplozivnu napravu na trojicu radnika HEP-a koji su došli isključiti električnu energiju po nalogu opskrbljivača. Napadač je uhićen i policija provodi kriminalističko istraživanje.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić najoštrije je osudio napad na djelatnike HEP-a u Pakracu te ozlijeđenim radnicima zaželio brz i uspješan opravak, a nedopustivim je ocijenio to što postoje i oni koji u komentarima na mrežama nalaze opravdanje za taj čin.

Vodstvo HEP-a i sindikata radnika HEP-a te Udruge branitelja HEP-a zgroženi su ovim događajem te su najoštrije osudili napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao. "Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika", ističu iz HEP-a u priopćenju.

U ime Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije, kao zamjenik pakračke gradonačelnice i u osobno ime Nikola Ivanović u priopćenju za javnost najoštrije je osudio današnji napad bombom pripadnika srpske zajednice na radnike HEP-a.