U srijedu 20. veljače oko 14:30 u Svetom Petru došlo je do eksplozije koja je uzrokovala požar u limarskoj radionici. Na mjesto nesreće izašlo je 11 vatrogasaca, a u eksploziji su ozljede zadobila dvojica muškaraca.

Galerija


Očevidom je utvrđeno da su vlasnik obrta (21) i mladić (18) skidali rezervoar goriva automobila postavljenog iznad betonske jame za pregled vozila, a 18-godišnjak je u trenutku eksplozije bio u unutrašnjosti jame te je skidao gumena crijeva dovoda goriva i odvijao vijke s nosača spremnika. 

Vezani članci Vatrogasci se od jutra bore s vatrom u Nerežišću Od jutra borba s vatrenom stihijom u Nerežišćima: Svi vatrogasci s Brača gase požar u Stražicama Vatrogasci gase požar obiteljske kuće u naselju Dankovec - 4 Planula obiteljska kuća u Dankovcu: "Opet sam na početku. Potres nas je unazadio, a ova vatra nas je sad odgurala još i dalje"

Do požara je došlo tako što je benzin počeo kapati iz spremnika na njegovu odjeću i rasvjetno tijelo postavljeno na zidu jame, uslijed čega je došlo do požara. Mladić je zadobio opekline po licu i tijelu. 

Požar se ubrzo proširio i na automobil te na cijelu radionicu, u kojoj je izgorio sav inventar s alatom i rezervnim dijelovima. 

Hitna je ozlijeđenog mladića ubrzo prebacila u bolnicu u Koprivnici, s teškim ozljedama. Muškarac (45) pri izvlačenju mladića iz jame zadobio je opekline podlaktice, a sam je tražio liječničku pomoć u Varaždinu. 

Požar su ugasili vatrogasci DVD-ova Ludbrge i Mali Bukovec, a materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna, javljaju iz PU varaždinske. Vatrogasna intervencija završila je oko 15:55.