Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Samo za Dnevnik Nove TV

EKSKLUZIVNO: Svjedok pokajnik o poslovima slavonskog kralja građevine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Reporter Andrija Jarak za Dnevnik Nove TV razgovarao je sa Ramizom Pandžićem, svjedokom pokajnikom u slučaju poduzetnika Drage Tadića i navodnih malvezracija sa šljunkom.

G. Pandžić, tvrdite da ste godinama Dragi Tadiću davali mito kako bi dobili poslove. Na koji način ste to radili?

Pročitajte i ovo Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

U početku našeg poslovanja bilo je jasno prezentirano da sam ja za svaki prevezeni kubik šljunka određeni financijski iznos dužan predati g. Tadiću. Navodno su ti novci odlazili nekim investitorima iz HAC-a i rečeno mi je da je to obveza svakog tko želi raditi veliki posao na autocestama i da to jednostavno moram platiti.

Koliko ste mita dali na taj način?

 Oko 5 milijuna kuna.

Sukobili ste se u trenutku kad vam on nije htio platiti iznos od 10 milijuna kuna duga za vantroškovničke radove.

Da. To se dogodilo krajem 2006. godine kada sam ja saznao da je on od HAC-a dobio te novce za vantroškovničke radove, a o kojima mi je stalno lagao da trebam sačekati kad će se to isplatiti. Kad sam saznao da je on novce dobio, Tadić mi je objasnio da nije dobio iznos koji je očekivao i da nema novca za mene, nego da ćemo mi to probati na neki drugi način i kroz neke druge poslove namiriti.

Vi ste pokušavali dobiti svoje novce, međutim završili ste u pritvoru. Kako se to dogodilo?

Ja sam tada nakon toga pokušavao u tri navrata g. Tadića prijaviti PU osječko-baranjskoj i pri trećem pokušaju, kada sam podastro sve dokaze koje imam protiv njega, umjesto da s njim obave obavijesne razgovore, oni su pritvorili mene pod nekom optužbom za ucjenu.

Koliko ste bili u pritvoru?

75 dana.

I onda ste pušteni?

Pušten sam.

Građevinski lobi... Svi govore o njegovoj moći. Vi tvrdite da je g. Tadić na čelu tog lobija. Tko njega štiti, tko su njegovi ljudi?

G. Tadić je, koliko ja znam iz iskustva i poslovanja s njim, beskičmenjak koji se savije kako vjetar puše... Stalno su me upozoravali za vrijeme sukoba s njim da je to borba u kojoj ja nikada ne mogu pobijediti i da njega štite g. Šeks i u policiji da ga štiti g. Grbić, te da je dobar sa svim političarima i da mi je bolje da se povučem iz svega toga jer neću dobro završiti.

Vi ste istražiteljima rekli kako ste davali mito?

Ja sam istražiteljima rekao sve što sam trebao reći, a sad je dalje na njima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene