Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušaj podmićivanja suca Vrhovnog suda

EKSKLUZIVNO: Šeks zaštićen u optužnici protiv Drage Tadića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grupa koja je pokušala podmititi suce Vrhovnoga suda kako bi Branimiru Glavašu ishodila blažu kaznu sumnjiči se za koruptivne radnje.

U optužnici protiv poduzetnika Drage Tadića, HDSSB-ovog Ivana Drmića i ostalih, kako je opisano, ima političara, bivših predsjednika, čelnih ljudi policije i sudstva, poslovnih ljudi.

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks Stabilno je Vladimir Šeks operiran, DNEVNIK.hr doznaje detalje Vladimir Šeks i Branimir Glavaš, arhiva suđenje za ratni zločin Branimir Glavaš Vladimiru Šeksu prijetio smrću?

Optužnica organizatorom grupe smatra poduzetnika Dragu Tadića. 'Što im nisi rekao, dovoljno je što sam garancija za ove kojima se daje, još trebam i za ove kod kojih se traži', isječak je iz telefonskog razgovora između Božice Tadić Ćavar s Dragom Tadićem.

Na 87 stranica iskaz je i predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina koji je slučaj i prijavio. Prisluškivanje je otkrilo da su veze išle i preko Ivića Pašalića. Kontaktiralo se i zeta Stjepana Mesića. Tadić se Pašaliću pohvalio da se susreo s bivšim predsjednikom.

Akcija se zahuktava pred odluku u slučaju Glavaš. Tadić od Petra Pripuza iz CIOS-a posuđuje 50 tisuća eura. 70 tisuća prikupili su HDSSB-ovac Ivan Drmić i novinarka Sanja Marketić. Primopredaja novca posredniku Srećku Jurišiću je snimljena, a Drmić je poslije posumnjao da ih se prati.

'Bio sam kod odvjetnika, onako kako smo pričali. Ja ću to otići prijaviti, uopće nije dobro da sudjelujemo u tome', rekao je u telefonskom razgovoru Ivan Drmić Sanji Marketić. S tribine riječkog stadiona, u društvu ravnatelja policije Olivera Grbića, Tadić poručuje Jurišiću: 'Bježi od svega.... Provaljeno!'.

Nakon svega Tadić je kontaktirao i prijatelja Vladimira Šeksa koji je u optužnici naveden kao muškarac iz Sabora. Zanimljivo je da su svi drugi u optužnici imenovani imenom i prezimenom,  te isto tako kod broja mobitela koji koristi Vladimir Šeks nije navedena posljednja znamenka.

Posrednik Jurišić naknadno je priznao djelo, a obrane ostalih tvrde da ono ni ne postoji. 'Ja smatram da se izvidne radnje nisu ni mogle provoditi jer se za djelo koje bi eventualno ovdje moglo postojati te radnje ne mogu provoditi. Prema tome, tvrdim da su ove radnje faktički nezakonite', rekao je Mate Matić, odvjetnik Božice Tadić Ćavar.

Sud je optužnicu ipak potvrdio. Ispitat će se 25 svjedoka, od kojih HDSSB-ovce Šišljagića i Bubala, Pašalića, Mesićeva zeta Renata Obranovića, Branka Hrvatina... Mesić i Šeks nisu na tom popisu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene