Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dan nakon što je objavljena nepravomoćna presuda slovenskoga suda u Kopru, prema kojoj bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić mora platiti dvije tisuće eura odštete za duševne boli Jošku Jorasu jer ga je nazvao „harlekinom“, bivši predsjednik ekskluzivno za NOVU TV odgovara:


'Ja njemu ne dugujem ništa. Radi se o tome da sam ja bio na dužnosti predsjednika Republike i da je došlo do jedne akcije toga gospodina Jorasa,koji je osobno htio promijeniti državnu granicu.Ja sam u to vrijeme, mislim da se radi o 2003 ili 2004.godini bio na Braču. I pitali su me što ja o tome mislim. Rekao sam da postoji nekakav čovjek, ne znam kako sam ga nazvao, harlekinom, ili tako nešto, koji je u tuđoj funkciji. On ne može mijenjati državnu granicu.Vidite koliko nam je trebalo da završimo na arbitraži da se riješi to pitanje. Taj čovjek je mene tužio.Ja nikada tu tužbu nisam dobio, tek prije koji mjesec sam je dobio. Smatrao sam da će sud donijeti na zakonu osnovanu i pravednu presudu. Jer radi se o dvojici hrvatskih državljana, o meni i o tom gospodinu Jorasu,čija je kuća u Hrvatskoj!

Vezani članci Gabrijela Čičković Potvrđena presuda vlasnici Doma za starije u kojem je izgorjelo šestero štićenika: "To je dostatna kazna za zlo" Ilustracija - 1 Pravni šamar za policajku koja je tužila državu zbog sporne presude: "Ona je šest sati bila izložena verbalnom, neverbalnom i fizičkom uznemiravanju"

>> Mesić Jorasu mora platiti 2000 eura jer ga je nazvao luđakom

A on je htio izmjenom granice , svoju kuću prebaciti u Sloveniju. Dakle,ja sam kao predsjednik države morao reagirati. I rekao sam da se to ne može. Sud je trebao prihvatiti moj prigovor pogrešne mjesne nadležnosti suda. Jer ako smo nas dvojica hrvatski državljani , ako sam ja rekao nešto na hrvatskom teritoriju, onda je nadležan hrvatski sud. To je presedan! Na ovaj način se želi mijenjati državna granica! Žalosno je da se u to upušta i sud. Sud s tim ne bi smio imati nikakve veze. Neka se čeka odluka arbitraže.'

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju