Nakon Splita, Dnevnik Nove TV donosi ekskluzivno istraživanje među biračima Zagreba za koga će glasovati u nedjelju. Tri dana do otvaranja birališta, Milan Bandić ima prednost u odnosu na protukandidatkinju Anku Mrak Taritaš.


BANDIĆ POVEĆAVA PREDNOST

Za Milana Bandića bi u ovom trenutku glasovalo 48,4 posto birača, dok Anka Mrak Taritaš može računati na 40,7 posto potpore stanovnika metropole. Istodobno, na izbore će izaći, ali je još neodlučno, 4,3 posto birača. Da neće glasovati, izjasnilo se 1,5 posto ispitanika, a odbija odgovoriti, iako bi glasovali, 5,1 posto birača.

BANDIĆ IMA GLASOVE HDZ-a i BRUNE ESIH – ANKA MRAK TARITAŠ SANDRE ŠVALJEK

Vezani članci Bandić s obljetnice na Cecu - 3 Dan pada Vukovara uz stihove Arkanove udovice - reakcije na snimku Bandića izostale, ali iz Udruge zatočenih i nestalih tvrde: "Trebao bi se ispričati" Slika nije dostupna Nova TV uputila poziv dvama kandidatima, no dolazak je zasad potvrdila samo Mrak Taritaš

Većina birača Sandre Švaljek, njih čak 75 posto, svoj će glas dat Anki Mrak Taritaš, a samo 9 posto Milanu Bandiću. No zato Milan Bandić može računati na 84 posto glasača koji su u prvom krugu podržali Brunu Esih, a 9 posto birača te kandidatkinje svoj glas misli dati Anki Mrak Taritaš. I 77 posto HDZ-ovih birača, koji su bili uz Dragu Prgometa, svoj glas u nedjelju dat će Milanu Bandiću, a njih 9 posto priklonit će se Anki Mrak Taritaš.

ZAGREB NAKON 4 GODINE – SVE ISTO

Većina Zagrepčana misli da je situacija u Zagrebu nakon 4 godine ista. Misli to 40 posto stanovnika metropole. Da se poboljšava misli pak 29 posto ispitanika, a da se pogoršava misli 27 posto građana metropole. Ne zna 4 posto ispitanika.

Istraživanje je provela agencija Ipsos od 30. svibnja do 01. lipnja 2017. godine na stratificiranom slučajnom uzorku od 925 punoljetnih građana Zagreba. Pogreška mjerenja za cijeli uzorak je +/-3,2%, a za rejtinge kandidata 3,5%.