Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Petrač prebačen u pulski zatvor iz 'organizacijsko sigurnosnih razloga'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvoje Petrač prebačen je danas prijepodne iz lepoglavske kaznionice u pulski zatvor iz, kako kažu u Ministarstvu pravosuđa, 'organizacijsko sigurnosnih razloga'.

U kratkom priopćenju Ministarstva ne pojašnjavaju se razlozi Petračevog premještaja u zatvoreni Odjel za izvršavanje kazne zatvora u Puli.

Pročitajte i ovo Tvrđava Monvidal Teško ozlijeđena Muškarac gurnuo ženu s pulske tvrđave: Pala s visine od pet metara i završila u bolnici Slika nije dostupna 'Pulski zatvor Sheraton među hrvatskim zatvorima'

Petrač je prevezen pod jakim osiguranjem u kombiju pravosudne policije koji je pratilo nekoliko policijskih vozila. U pulski zatvor koji je u sklopu Županijskog suda kolona vozila ušla je oko 11,30 sati.

Jedan od njegovih odvjetnika Rajko Mlinarić rekao je da ne zna zašto je premješten, no smatra kako je to učinjeno iz 'sigurnosnih ili nekih drugih penoloških razloga'.

>> Petrač u 'zatvoru pod ključem'

'Pulski zatvor često se koristi za rasterećenje lepoglavske kaznionice i nije ništa neobično u tome', kazao je, naglasivši kako premještaj sigurno nema veze s nekakvom stegovnom mjerom.

Petrač će tako u Puli nastaviti s izdržavanjem šestogodišnje zatvorske kaznu na koju je osuđen zbog otmice umirovljenog sina generala Vladimira Zagorca.

Neki mediji nagađaju da je riječ o prvoj primjeni oštrijih zatvorskih uvjeta i mjera prema osuđenicima za organizirani kriminal koje je jučer najavio novi ministar pravosuđa Ivan Šimonović.

Prema novom Pravilniku o pogodnostima zatvorenika, koji je danas objavom u Narodnim novinama stupio na snagu, takvi zatvorenici s vanjskim svijetom moći će komunicirati samo ako im to odobri specijalna tzv. uskočka policija. Riječ je posebnoj policijskoj jedinici MUP-a nadležnoj za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Zatvorenicima osuđenima za kriminal iz nadležnosti USKOK-a biti će zabranjene posjete osoba koje se dovode u vezu s organiziranim kriminalom, čime će se, nadaju se u Ministarstvu pravosuđa, spriječila dogovaranja novih kriminalnih aktivnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene