Obavijesti Video Pretražite Navigacija
roditeljima kazna od 50.000 kuna

Ekskluzivna snimka sulude vožnje maloljetnika u Osijeku: Prošao kroz crveno, gurao druga vozila, divljao po biciklističkoj stazi...

Divljao Osijekom - 1
Divljao Osijekom - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Divljao Osijekom - 1 Divljao Osijekom - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Divljao Osijekom - 2 Galerija 1/2 >>
Prolazak kroz crveno, guranje drugih vozila s ceste, vožnja biciklističkom stazom, sve je to mali dio onoga što je zabilježila kamera osječkog policijskog presretača. Ekskluzivno donosimo snimku sulude vožnje i šokantan epilog koji je otkrio da je za volanom bio maloljetnik.

Preko pune linije, u naseljenom mjestu gotovo dvostruko brže od dopuštenog. To pokazuje snimka koja nije nastala u SAD-u ili Rusiji već je nastala u Osijeku.

Pročitajte i ovo Sudar na istoku Zagreba Prometne nesreće FOTO Velike gužve zbog sudara na istoku Zagreba Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti!

Na snimci se vidi kako vozač zaobilazi automobil i prolazi kroz crveno na jednom od najfrkventnijih osječkih križanja.

"S obzirom da vozač je odbio se zaustaviti nije postupio po naredbi došlo je do potjere", objasnio je Ivan Svitlanović iz PU osječko-baranjske.

Sve raspoložive policijske snage kreću za vozačem. Blokiraju se ceste. Ludostima vozača tu nije kraj. Kada je vidio policijsku blokadu, odlučuje se na potez očajnika

Kada je vidio da mu plan neće upaliti, kreće u novi pokušaj bijega - iako svjestan da ga nekoliko metara dalje čeka nova policijska blokada. No ovaj vozač očito ne odustaje lako.

Policija je samo mogla brojiti prekršaje.

"Prolazak kroz crveno svjetlo namjerno povećavajući brzinu pritom pretečući vozila, vožnja u suprotnom smjeru, upravljao je prije stjecanja prava na upravljanje i nije postupio po naredbi policijskih službenika", objasnio je Svitlanović.

Priči tu nije kraj. Gurao je mladić i vozače s ceste. Zaobilazio je barikade po pješačkim stazama. Sa 115 km/h divljao po biciklističkoj stazi. Ludovao poljskim putevima.

Nakon gotovo sat vremena potjere maloljetni vozač je uhićen. Riječ je o starom znancu policije. Već je jednom uhvaćen kako vozi bez dozvole.

U ovoj jurnjavi na sreću nitko nije ozlijeđen, ali roditelji mladića morat će smisliti kako namaknuti 50.000 kuna za prekršaje koje je neodgovorni sin napravio. Osim gubitka pravog bogatstva, roditeljima prijeti i zatvor od 120 dana.

Mišljenje o ovakvoj vožnji imaju i građani.

"Odgovornost isto vjerojatno njihovih roditelja i staratelja i ljudi koji se brinu o njima i koji im daju neku primjer i neki uzor", smatra jedan od građana.

"Ne znam, taj mentalni sklop mi nije poznat, jer sam ja već u godinama. Kada sam ja bila mlada nije bilo toga mislim. Zašto to čine ne znam", kaže građanka.

Upravo u ovoj priči ispravni mentalni sklop jednog građanina možda je spasio nekoliko života.

"Zaprimili smo dojavu od građana koji je uočio maloljetnu osobu u prometu i posumnjao da ista upravlja prije stjecanja prava na upravljanje. Dojavio nam je u dobroj namjeri da mi postupimo dalje", objasnio je Svitlanović.

Zato ako imate informacija o ovakvim ili sličnim vozačima - za svoju ali i sigurnost svojih najbližih jedino što je ispravno jest birati 192.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene