Ilustracija
Ilustracija Foto: Zeljko Lukunic/Pixsell

Osječki policajci su uhitili maloljetnika koji je vozio automobil iako još ni nema pravo na stjecanje vozačke dozvole. U bijegu pred policijom maloljetnik je počinio niz prometnih prekršaja, a maksimalna kazna za njih iznosi 52 tisuće kuna.


Maloljetnika koji je vozio automobil iako još nema ni pravo na vozačku dozvolu uhitila je u petak osječka policija nakon potjere tijekom koje je napravio čitav niz prekršaja. 

Vezani članci Lokalni izbori, ilustracija Prve izlazne ankete: Saznajte tko vodi u četiri najveća grada prema prvim projekcijama Kandidati u vodstvu prema prvim privremenim rezultatima izbora REZULTATI IZBORA Plenković: "Naš rezultat je pobjednički, kakav smo i očekivali", Grbin: "Tamo gdje nismo uspjeli - mijenjat ćemo se"

Policajci su dojavu dobili od građana, a policijski presretač je oko 17 sati uočio maloljetnog vozača. Pokušali su ga zaustaviti, ali maloljetniku to nije padalo na pamet već je naglo ubrzao i počeo bježati. 

Tijekom bijega je, osim što je ignorirao upute policajaca, počinio čitav niz prekršaja poput prolaska kroz crveno i vožnje u suprotnom smjeru. 

Potjera je potrajala gotovo tri sata, a policajci su ga ipak sustigli i uhitili oko 19:50. Zbog počinjenih prekršaja je će tijekom subote biti predan dežurnom sucu za prekršaje Općinskog suda u Osijeku. 

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 52.000 kuna, maksimalna kazna zatvora u trajanju do 60 dana, 21 kazneni bod i zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od 24 mjeseca.

Vozač je već bio evidentiran zbog počinjenog prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, izvijestila je policija koja se zahvalila građaninu na dojavi.