Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prijeti mu 58.000 kuna kazne

Uhićen maloljetnik koji je bježao policiji, vozio u suprotnom smjeru, prolazio kroz crveno...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki policajci su uhitili maloljetnika koji je vozio automobil iako još ni nema pravo na stjecanje vozačke dozvole. U bijegu pred policijom maloljetnik je počinio niz prometnih prekršaja, a maksimalna kazna za njih iznosi 52 tisuće kuna.

Maloljetnika koji je vozio automobil iako još nema ni pravo na vozačku dozvolu uhitila je u petak osječka policija nakon potjere tijekom koje je napravio čitav niz prekršaja. 

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Veliki brat u Osijeku - 2 Sve mogu zabilježiti Veliki brat stigao u grad na istoku Hrvatske: "Kamere imamo na pet kritičnih mjesta, a cilj je sve premrežiti"

Policajci su dojavu dobili od građana, a policijski presretač je oko 17 sati uočio maloljetnog vozača. Pokušali su ga zaustaviti, ali maloljetniku to nije padalo na pamet već je naglo ubrzao i počeo bježati. 

Tijekom bijega je, osim što je ignorirao upute policajaca, počinio čitav niz prekršaja poput prolaska kroz crveno i vožnje u suprotnom smjeru. 

Potjera je potrajala gotovo tri sata, a policajci su ga ipak sustigli i uhitili oko 19:50. Zbog počinjenih prekršaja je će tijekom subote biti predan dežurnom sucu za prekršaje Općinskog suda u Osijeku. 

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 52.000 kuna, maksimalna kazna zatvora u trajanju do 60 dana, 21 kazneni bod i zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od 24 mjeseca.

Vozač je već bio evidentiran zbog počinjenog prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, izvijestila je policija koja se zahvalila građaninu na dojavi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene