Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši policijski specijalac

Ekshumirano tijelo Igora Benete zbog sumnji oko njegove smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz osiguranje policije jutros je na zadarskom groblju ekshumirano tijelo Igora Benete.

Ministar unutarnjh poslova Ranko Ostojić još je jučer najavio ekshumaciju tijela bivšeg policijskog specijalca Igora Benete s obzirom na sumnje oko njegove smrti. Ostojić je krajem ožujka izjavio da je internom istragom utvrđeno da je Beneta počinio samoubojstvo.

Pročitajte i ovo Stradao ronilac kod Zadra Kod Zadra U moru pronađen mrtav ronilac, utvrđuje se uzrok smrti Ilustracija Priveden je Šok u Zadru: Pijan galamio i prijetio metalnom šipkom

>> Klis: Ekshumirani posmrtni ostatci sedam osoba

Nevladine udruge Documenta, Građanski odbor za ljudska prava (GOLJP) i Centar za mirovne studije zatražile su nakon toga temeljitu istragu jer tvrde kako 'postoji niz ozbiljnih indicija koje upućuju na kontradikcije u zaključku MUP-a'. Ostojić je jučer novinarima ispred Vlade objasnio da je prošlu izjavu o samoubojstvu Benete dao na temelju izvješća unutarnje kontrole MUP-a te da je o tome obavijestio Državno odvjetništvo Republike Hrvatske koje će 'napraviti dodatni izvid - ekshumaciju i provjeriti sve na sudskoj medicini' kako bi se izbjegla bilo kakva sumnja.

Beneta je bio jedan od trojice bivših policijskih specijalaca optuženih za ratni zločin u Gruborima, selu u blizini Knina u kojemu je nakon akcije 'Oluje' ubijeno šestero srpskih civila. Lani u travnju pronađen je obješen u šumi na zadarskom području. Policija je izvijestila da je riječ o samoubojstvu, no u posljednje vrijeme sve su glasnija nagađanja da je Beneta ubijen kako ne bi svjedočio protiv suboraca te da se to pokušava zataškati. (A.E./ Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene