Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ekshumaciju posmrtnih ostataka sedam osoba jučer su u zaseoku Šolići, u mjestu Brštanovo kod Klisa, obavili policija, dežurni istražni sudac Županijskog suda u Splitu Stanko Grbavac i patolog dr. Antonio Alujević, doznaje se danas u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.


Policija je danas potvrdila kako je riječ o sedam ljudskih kostura, žrtava iz Drugog svjetskog rata koji su pronađeni na dva lokaliteta u Šolićima. Na prvom lokalitetu - na Ravnim Njivama, pronađena su četiri ljudska kostura, dok su u Jačinovcu pronađena još tri kostura.

Kako se doznaje, nekoliko mještana - svjedoka su policiji i istražnom sucu kazali da su žrtve civili iz Unešića, Dicma i Primorskog Doca koji su pokopani na nekoliko mjesta. Prema priči mještana objavljenoj u lokalnom mediju, na tom su području 1944. godine partizani 'Mosećke leteće čete' ubili oko 20 ljudi.

Vezani članci Slika nije dostupna Preuzeti posmrtni ostaci sedam žrtava Domovinskog rata Slika nije dostupna Pronađeni posmrtni ostaci 104 osobe

>> Nastavljena ekshumacija iz masovne grobnice

Patolog dr. Antonio Alujević potvrdio je kako je sedam pronađenih ljudskih kostura zakopano u zemlji više od 50 godina. Posmrtni ostatci bit će prevezeni na Odjel patologije Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split gdje će se obaviti identifikacija žrtava. Najavljen je i nastavak ekshumacija na tom području. (Hina)