Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na mjesnom groblju Brezovici nedaleko od Donjega Miholjca danas su, na osnovi naloga sudskog vijeća Županijskog suda u Vukovaru, ekshumirani posmrtni ostaci Radomira Olujića, potvrdio je predsjednik sudskog vijeća Ante Zeljko.


Olujić je zajedno sa suprugom Anicom te njihovo dvoje malodobne djece Milenom i Markom, ubijen 1992. godine u obiteljskoj kući u Cerni nedaleko od Županje.

Vezani članci Slika nije dostupna Klis: Ekshumirani posmrtni ostatci sedam osoba Slika nije dostupna Dubrovnik: Ispraćaj žrtava ubijenih 1944. na Daksi

U vezi s ubojstvom članova obitelji Olujić na Županijskom sudu u Vukovaru u tijeku je sudski postupak protiv Tomislava Madija (47), Marija Jurića (34), Zorana Poštića (34), Davora Lazića (34) i Mije Starčevića (51), bivših pripadnika izviđačko-diverzantske satnije HOS-a u sastavu HV-a.

Optužene Marija Jurića, Zorana Poštića, Davora Lazića i Miju
Starčevića tereti se da su 17. veljače 1992., po zapovjedi optuženog Tomislava Madija koji je u to vrijeme bio zapovjednik izviđačko-diverzantske satnije HOS-a smještene u Komletincima na vinkovačkom području, ubili Radomira i Anicu Olujić te njihovu malodobnu djecu Milenu i Marka, počinivši kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Prema riječima Ante Zeljka, ekshumacija posmrtnih ostatak Radomira Olujića obavljena je s ciljem pribavljanja uzoraka (zubi i dio natkoljenične kosti) radi demonstracije podudarnosti tih uzoraka s uzorcima izdvojenim s muškog prstena oduzetog od svjedokinje Nevenke Madi, majke optuženog Tomislava Madija.

Vještačenje će biti obavljeno u Zavodu za sudsku medicinu i
kriminalistiku u Zagrebu, a rezultati bi trebali biti poznati do 26. studenoga, za kada je zakazan nastavak glavne rasprave.