Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ekshumirani posmrtni ostaci Radomira Olujića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na mjesnom groblju Brezovici nedaleko od Donjega Miholjca danas su, na osnovi naloga sudskog vijeća Županijskog suda u Vukovaru, ekshumirani posmrtni ostaci Radomira Olujića, potvrdio je predsjednik sudskog vijeća Ante Zeljko.

Olujić je zajedno sa suprugom Anicom te njihovo dvoje malodobne djece Milenom i Markom, ubijen 1992. godine u obiteljskoj kući u Cerni nedaleko od Županje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Identificirani posmrtni ostaci 'Ne pravimo razliku tko je poginuo, želimo sve pronaći' Slika nije dostupna Svaka deveta žrtva dijete Posmrtni ostaci 613 žrtava genocida prevezeni u Srebrenicu

U vezi s ubojstvom članova obitelji Olujić na Županijskom sudu u Vukovaru u tijeku je sudski postupak protiv Tomislava Madija (47), Marija Jurića (34), Zorana Poštića (34), Davora Lazića (34) i Mije Starčevića (51), bivših pripadnika izviđačko-diverzantske satnije HOS-a u sastavu HV-a.

Optužene Marija Jurića, Zorana Poštića, Davora Lazića i Miju
Starčevića tereti se da su 17. veljače 1992., po zapovjedi optuženog Tomislava Madija koji je u to vrijeme bio zapovjednik izviđačko-diverzantske satnije HOS-a smještene u Komletincima na vinkovačkom području, ubili Radomira i Anicu Olujić te njihovu malodobnu djecu Milenu i Marka, počinivši kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Prema riječima Ante Zeljka, ekshumacija posmrtnih ostatak Radomira Olujića obavljena je s ciljem pribavljanja uzoraka (zubi i dio natkoljenične kosti) radi demonstracije podudarnosti tih uzoraka s uzorcima izdvojenim s muškog prstena oduzetog od svjedokinje Nevenke Madi, majke optuženog Tomislava Madija.

Vještačenje će biti obavljeno u Zavodu za sudsku medicinu i
kriminalistiku u Zagrebu, a rezultati bi trebali biti poznati do 26. studenoga, za kada je zakazan nastavak glavne rasprave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene