Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EKO AKCIJA

40 ronilaca čistilo podmorje Brijuna, odradili i vježbu spašavanja: "Ima svega, od željeza, metala, plastike, vrećica, boca..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
40 ronilaca čistilo je podmorje Brijuna. Osim toga, vrijeme u moru, ronioci civilne zaštite iskoristili su i za vježbu spašavanja iz voda.

Brijunsko podmorje lakše je za desetke vreća punih otpada, nakon eko akcije čišćenja nacionalnog parka.

Pročitajte i ovo Brijuni nesreća u Nacionalnom parku Detalji tragedije na Brijunima: Umrlo dijete (2), svjedoci potreseni - "Trudna majka krenula je za njim, otac se bacao i vrištao..." Brijuni, ilustracija Očevid u tijeku Šok na Brijunima: Radnik NP-a automobilom naletio na dijete (2), bez svijesti je prevezeno u bolnicu

"Ovdje je dosta čisto, ali nađe se svega, od željeza, metala, plastike, vrećica, boca, onoga što more naplavi…ali ima, ima", kaže Nina Skorupan koja je kao ronilac čistila podmorje Brijuna. 

40 ronilaca željelo je upozoriti i na globalni problem onečišćenja, ali i podignuti svijest o važnosti očuvanja okoliša i prirode. "To bi bilo najbolje da ljudi odu zaroniti i onda direktno vide kakvo je stanje na licu mjesta i onda postanu osvješteniji", kaže Iva Alač. 

Na godišnjoj razini, iz mora se izvuku na tone i tone otpada.

"Sad zamislite da mi to ne radimo svake godine. BIt će dobro ako se to sustavno radi", kaže ronilac Mario Tomac. Kao i zalaženje u dijelove podmorja koji inače svakome i uvijek nisu dostupni.

"Ja sam izrazito zadovoljan jer lokacije na kojima smo ronili čak i one frekventnije koje su posjećenije nismo našli nikakve veće količine otpada", kaže ravnatelj NP Brijuni Marno Milotić. 

Vrijeme u moru, ronioci civilne zaštite iskoristili su i za vježbu spašavanja iz voda. "U toj vježbi su najbolji ronioci u RH koji rone i na velikim dubinama", rekao je ravnatelj Civilne zaštite Damir Trut. 

I time osigurati svima nama sigurno ljeto i bezbrižno kupanje, izvijestila je novinarka Dnevnika Nove TV Lina Dollar. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene