Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet padamo

EBRD snizila prognoze rasta za Hrvatsku na 1,9 posto!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska banka za obnovu i razvoj snizila je prognoze ekonomskog rasta za Hrvatsku, točnije prema njihovim predikcijama ekonomija zemlje past će za 1,9 posto.

Europa će se suočiti s još jednom izazovnom godinom prije nego započne oporavak. Prema najnovijim predikcijama Europske banke za obnovu i razvoj koje se objavljuju svakog kvartala, istočnoeuropske ekonomije će ostvariti mnogo manji rast od predviđenog, piše Financial.

Pročitajte i ovo Petrinja nakon potresa PROJEKT EBRD-A Predstavljen novi plan za obnovu: "Građani Petrinje žele grad kakav je bio prije rata, ali s tehnologijom 21. stoljeća" Ilustracija Podaci DZS-a Ipak nije toliko loše: Hrvatsko gospodarstvo u zadnjem tromjesečju prošle godine poraslo 4 posto

Osim za Hrvatsku, snižene su prognoze i za Sloveniju, Mađarsku i Srbiju, a veći se rast očekuje u Rusiji i Turskoj. U izvješću od prije tri mjeseca očekivao se pad od 1,2 posto, a sada je predikcija pada još veća, odnosno 1,9 posto. Sljedeće se godine očekuje rast hrvatskog bruto domaćeg proizvoda od 1,2 posto. 'Očekuje se skroman rast BDP-a u Hrvatskoj', izvijestio je EBRD.

>> EBRD snizila prognoze rasta hrvatskog gospodarstva

Posljedice europske recesije šire se na istok. U međuvremenu se kod južnih i istočnih mediteranskih zemalja očekuje rast od prosječno 2,9 posto u ovoj godini.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene