Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetionik Marlera

E da ste se jutros mogli ovdje probuditi...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovdje samo dan boravka stoji kao prosječna hrvatska mirovina!

Svjetionik Marlera novo ruho dobio je netom pred sezonu. Odmah je postao jedna od traženijih odredišta stranih gostiju iako dan boravka u špici sezone stoji kao prosječna hrvatska mirovina.

Pročitajte i ovo Rijeka Ušao u top 10 Jedan grad doživio nikad bolji početak turističke sezone: Turbulentna prošlost, lijepa priroda i more odlična su kombinacija Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija

Talijanska obitelj koja trenutno na njemu ljetuje nije puno dvoumila oko odabira mjesta za odmor. Tek obnovljeni svjetionik na Marleri ispunio je sva njihova očekivanja.

'Tražili smo neko lijepo mjesto preko interneta, ovo se činilo najljepšim i mogu potvrditi da je stvarno tako', kazala je Paola.

'Savršeno mirno okruženje, blizina mora i prekrasan krajolik', dodao je Giovanni.

>> Jadran dobiva prvi svjetionik s 5 zvjezdica! I to na kojem otoku!

130 godina star svjetionik na tjedan je dana tako postao njihova mala oaza mira. Bez buke, automobila i gužvi na plaži. 'Jedinstveno je i tako smirujuće. Puno plivamo i osjećamo se odlično', oduševljen je Giovanni. 

'Uz to se savršeno spava, čuje se samo zvuk mora i osjeti miris prirode. Do dugo u noć znamo gledati i zvijezde. Neopisiv mir', dodaje Paola.

Gosti koji biraju svjetionik za odmor uglavnom su stranci. Dolaze iz svih krajeva svijeta. A za noć idile izdvoje i do 500 eura. 'Novo je na tržištu tako da zasada je svima zanimljivo. Nudi im nešto drukčije, nešto što do sad nisu probali', pojašnjava iznajmljivač Slaven Maretić.

Na hrvatskom dijelu Jadrana postoji ukupno 45 'pomorskih putokaza'. Od toga se njih 11 koristi u turističke svrhe. Interes turista svakog je dana sve veći. Iako su cijene paprene termini su rezervirani ovu i cijelu sljedeću sezonu.

'Mislim da je to jedan pravi način ka afirmaciji takve vrste turizma. Tu su cijene malo više nego što su klasični apartmani, ali baš zbog svoje ponude to i zaslužuju', smatra  Boris Žgomba iz Udruge hrvatskih putničkih agencija.

Pa se tako uz boravak nude i luksuzne jahte i vozila, izleti, osobni kuhari i vozači. Cijena se penju i do vrtoglavo visokih iznosa. No dok su turisti zadovoljni, ništa nije preskupo.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene