Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na otoku s dva lica

Jadran dobiva prvi svjetionik s 5 zvjezdica! I to na kojem otoku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U obnovljene prostorije već ovog ljeta uselit će turisti, i to oni dubljeg džepa.

Virski spomenik kulture, 130 godina star svjetionik, pred novim je životom. Zauzvrat će dobiti pravi elitni smještaj. Bit će to prvi jadranski svjetionik s 5 zvjezdica! Radovi su u punom jeku. Desetljećima napušten, stari svjetionik uskoro će primiti prve goste.

"Završetak radova se predviđa do početka 6. mjeseca, a radimo, znači, kompletno uređenje unutarnjeg dijela svjetionika", kaže radnik Miroslav Mužek. Iznutra gradilište, izvana stoljetni ljepotan koji će postati nova turistička atrakcija.

"To je jedan specifični vid odmora kojeg su stranci prepoznali kao robinzonski turizam, izdvojen, prilično miran. On će raditi i u zimskim mjesecima, znači, izvan sezone s obzirom na svoju lokaciju i kvalitetu", ističe Zdenko Mičić, iz Vir turizma.

A dok će turisti uživati u luksuznoj kući, toranj će i dalje brodovima signalizirati blizinu obale. "On je jedan od simbola otoka, 130 godina je proslavio prošle godine", kaže Dražen Žepina, mještanin Vira. "Možemo biti presretni da će takav jedan objekt privesti svrsi, da će se spriječiti daljnje propadanje", dodaje sumještanin Marino Rukavina.

A da ga očekuje preporod, dokazuje velik interes turista. Rezervacije su već stigle! "Ja računam da ćemo od početka lipnja do konca rujna imati 100 dana popunjenosti", naglašava Mičić. Sve bi trebalo dati novi zamah Viru, koji je dosad bio tek simbol ilegalne gradnje.

"Zato smo i mi krenuli s re-brandiranjem i promocijom, ja bih rekao, otoka s dva lica", rekao je na kraju Mičić. A ljepše lice uskoro će biti upotpunjeno novim, luksuznim sjajem.

Pročitajte i ovo Pobuna u Karlovcu - 3 Svaki dan nova pukotina Izbila pobuna, traže hitno zaustavljanje radova: "Ja izađem, ali iznad mene žive ljudi s troje male djece" Tomislav Tomašević o obnovi - 1 190 milijuna eura Tomašević pohvalio obnovu Zagreba pa kritizirao ministra: "Nadam se da će država što prije to učiniti"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene