Obavijesti Video Pretražite Navigacija
velike razlike

Ovo su prosječne plaće po županijama: Pogledajte tko najviše zarađuje, a tko najmanje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Damjan Tadic/Cropix
Najveću prosječnu neto plaću u Hrvatskoj ima očekivano Grad Zagreb - 1380 eura. Najmanja prosječna neto plaća isplaćena je u Virovitičko-podravskoj županiji - 1043 eura.

Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je podatke o prosječnoj neto plaći isplaćenoj u posljednjem kvartalu prošle godine u svim županijama i na razini Hrvatske.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u četvrtom tromjesečju 2023. u odnosu na isto razdoblje 2022. porasla je u svim županijama. Najveći porast bio je u Požeško-slavonskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji - 17,1 posto, a najmanji u Gradu Zagrebu - 12,3 posto.

Pročitajte i ovo Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Najviša prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u četvrtom tromjesečju 2023. isplaćena je u Gradu Zagrebu, u iznosu od 1380 eura, a slijede Zagrebačka županija sa 1205 eura te Primorsko-goranska sa 1195 eura.

Pročitajte i ovo Treskom po Zagrebu "Treskom po Zagrebu" VIDEO Šokantne snimke ZET-ovaca sa zagrebačkih ulica: "Momentalno oduzimanje vozačke!"

Najmanja prosječna neto plaća isplaćena je u Virovitičko-podravskoj županiji 1043 eura, Vukovarsko-srijemskoj 1070 eura te Brodsko-posavskoj 1072 eura.
Prosječna neto plaća na razini Hrvatske iznosila je u posljednjem kvartalu prošle godine 1192 eura i za 14,5 posto je veća u odnosnu na isti period godinu ranije.

Ilustracija Neto plaće po županijama (Foto: Državni zavod za statistiku/Screenshot)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene