Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Đapić: HSP trenutačno za samostalan izlazak na lokalne izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSP-a Anto Đapić izjavio je kako u stranci trenutačno prevladava mišljenje da bi na predstojeće lokalne izbore HSP trebao izići samostalno, ali da se neće izbjegavati razgovori o mogućoj suradnji s drugim strankama.

Đapić je kazao kako smatra da bi samostalnim izlaskom na izbore HSP ojačao svoju poziciju i tako imao priliku vratiti glasove velikog dijela svojih birača, koji na prošlim parlamentarnim izborima nisu glasovali za HSP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opet promijenio partnere Anto Đapić ponovno postao gradonačelnik Osijeka Slika nije dostupna Đapić tvrdi da SDSS reketari Vladu

Komentirajući nedavni poziv na suradnju kojeg je HSP-u i nekim drugim strankama uputio osječko-baranjski Županijski odbor HDZ-a Đapić je ocijenio da HSP u Osijeku ima stabilnu koaliciju sa SDP-om, HNS-om i HSU-om, te da će to biti prvi partneri kojima će ponuditi razgovore o mogućoj predizbornoj koaliciji, ukoliko bi se u HSP-u odlučili na takvo rješenje.

Dodao je da HSP neće odbiti razgovor ni s jednom strankom, ali kako drži, stranka neće dopustiti da na osječke izbore ide u jednoj, a na županijske, u drugoj koalicijskoj kombinaciji, pa zbog procjene da će biti teško usuglasiti interese svih stranka, Đapić pretpostavlja da će HSP na izbore ipak izići samostalno.

Istaknuo je kako je cilj stranke na lokalnim izborima pobijediti u onim gradovima u kojima je već na vlasti, Osijeku i Slavonskom Brodu, ojačati pozicije u dalmatinskim gradovima i županijama, posebice u Šibensko-kninskoj županiji i gradu Splitu te zadržati dobre pozicije u Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Kazao je da je stranka odlučila o kandidatu za gradonačelnika Zagreba, gdje će također na izbore ići samostalno, ali na novinarski upit nije želio otkriti njegovo ime, kazavši da su to planirali objaviti na konvenciji zagrebačke organizacije HSP-a, koja će biti krajem listopada ili početkom studenog, te da je riječ o osobi "koja je poznata široj javnosti". Rekao je da će HSP imati svoje kandidate za osječkog gradonačelnika i osječko-baranjskoga župana, ali da je još rano govoriti o imenima.

Osvrćući se na nedavnu antikorupcijsku akciju "Index" Đapić je rekao kako je važnije da su takve akcije učinkovite, a manje spektakularne, ocjenivši kako je "Index" za medije bio spektakularan, ali da je vrlo skeptičan glede okolnosti akcije i njenih rezultata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene