Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet promijenio partnere

Anto Đapić ponovno postao gradonačelnik Osijeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za novoga osječkog gradonačelnika na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća (GV) izabran je većinom glasova predsjednik HSP-a i dosadašnji predsjednik GV-a Anto Đapić.

Đapićev izbor podržalo je 14 vijećnika koalicije HSP-HDZ te vijećnica HSU-a, budući da će, prema najavama, ta stranka zadržati svoje mjesto i u novome Gradskom poglavarstvu. Protiv njegova izbora glasovalo je pet vijećnika SDP-a, HNS-a i HDSSB-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Đapić tvrdi da SDSS reketari Vladu Slika nije dostupna Đapić: HSP trenutačno za samostalan izlazak na lokalne izbore

U nastupnom govoru Đapić je rekao da će nastojati raditi kao i u prvome gradonačelničkom mandatu 2005. i stvarati ozračje tolerancije u gradu, a u suradnji s jakim i stabilnim koalicijskim partnerom nastaviti i završiti neke započete projekte.

Vijeće je prihvatilo ostavku dosadašnjeg gradonačelnika Gordana Matkovića (HSP) i razriješilo ga dužnosti, a Đapić je zahvalio Matkoviću na kvalitetnom radu te najavio da će Matković u novome Poglavarstvu, unatoč najavama da će aktivirati mandat u Gradskom vijeću, obnašati dužnost dogradonačelnika kako bi završio započete projekte.

Za novoga predsjednika Gradskoga vijeća većinom glasova izabran je vijećnik HDZ-a Dragan Kovačević, a sjednica se nastavlja izborom novih članova Gradskoga poglavarstva te čelnika Gradskoga vijeća. U novome Gradskom poglavarstvu od devet članova, po četiri će imati HSP i HDZ, a jednoga HSU.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene