Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Đapić bespravno diže spomenik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Đapićev HSP namjerno ili neznanjem u proteklih je nekoliko mjeseci povukao niz nezakonitih poteza za postavljanje spomenika Anti Starčeviću u centru Osijeka.

Unatoč neposjedovanju pravomoćne lokacijske dozvole, izbjegavanje Zakona o financiranju političkih stranaka, kršenje Zakona o autorskim pravima, bez odluke Gradskog vijeća i Županijske skupštine za dizanje spomenika smanjenih dimenzija, izmijenjena odluka o komunalnom redu koja nije stupila na snagu te neprihvaćanje sugestija struke samo su neki od nezakonitih poteza Ante Đapića koje navodi Večernji list .

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prosvjed pred Veleposlanstvom Srbije 'Tadiću, olakšaj dušu i otkrij istinu o nestalima' Slika nije dostupna Raste pobuna! 'Đapić je diktator i novi Staljin!'

Ipak spomenik je donesen i postavljen na trg, a svečano otkrivanje zakazano je za sutra. 

Predsjednik Udruge 'Ante Starčević' Daniel Srb nazvao je to 'velikom pobjedom domoljuba i intelektulaca koji su se borili za Hrvatsku'. 

'Ne dopuštam da mi itko kaže da sam, ako imam svoje mišljenje o spomeniku, protiv Hrvatske', suprostavila se predsjednica osječkog Društva arhitekata i jedna od autora idejnog rješenja trga Ante Starčevića, Željka Jurković. 

Postavljeni spomenik vrijedan je milijun kuna, a njima se, kako piše Večernji nije poštivala ni želja samog Starčevića koji je u 'Teštamentu' jasno napisao: 'Zabranjujem svaki spomenik i svaku javnu počast.'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene