Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znak bojkota

Ogorčeni mljekari prolili 70.000 litara mlijeka, ministar im ne kani popustiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 70.000 litara mlijeka prolili su danas po njivama slavonski mljekari. Ministar Tihomir Jakovina u intervjuu za Dnevnik Nove TV rekao je da nikakvih interventnih mjera neće biti.

Mljekari su mlijeko prolijevali kao odgovor na jučerašnje tvrdnje iz Ministarstva poljoprivrede da je u bojkotu sudjelovalo tek manje od 10 posto proizvođača. Tvrde da ni danas u mljekare nije stiglo više od pola dnevne proizvodnje, što je oko 700.000 litara.

Pročitajte i ovo Psi iz kampa Borovik Monstruozni čin Gnjusan zločin kod Đakova: "Dvije male duše koje su svakoga dočekivali mašući repom" Ilustracija vinar sumnja na sabotažu Maskirani uljez usred noći upao u vinariju i otvorio slavine: U nepovrat isteklo vina u vrijednosti 2,5 milijuna eura

Na prolijevanje su stigli 'opremljeni' s deset cisterni.

>> Mljekari Jakovini: Ministre, ne poštuješ i ne priznaješ hrvatsko mlijeko!

Za sutra je najavljen njihov sastanak sa Savjetom za mlijeko od kojeg će zatražiti povećanje otkupne cijene. Zaprijetili su i mljekarama da će, ukoliko se ništa ne promijeni, u četvrtak vlastitim tijelima blokirati granične prijelaze. Također, mljekari neće dopustiti ni da litra uvoznog mlijeka uđe u Hrvatsku, poručio je Antun Laslo, predsjednik Stožera za obranu cijene mlijeka.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u intervjuu za Dnevnik Nove TV ponovio je tvrdnju da je u mljekare isporučeno tek osam posto manje od uobičajenih količina mlijeka. Pozvao je sve proizvođače da, premda poštuje njihovo pravo na izražavanje nezadovoljstva, ne čine štetu samima sebi i da ne izražavaju to nezadovoljstvo na 'neprimjeren način'.

Istaknuo je kako na prijetnje blokadom graničnih prijelaza neće reagirati nikakvim interventnim mjerama te je naveo niz mjera koje su u planu ili su već donesene kao podrška mljekarima i govedarskoj industriji.

Podsjetimo, 27 udruga mljekara žele se bojkotom izboriti za veću otkupnu cijenu. Iz Ministarstva poljoprivrede u ponedjeljak su priopćili da je isporuku obustavilo manje od deset posto proizvođača. Najavili su i isplatu zaostalih premija za mlijeko u iznosu od 54 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene