Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U mimohodu 41. đakovačkih vezova 3000 sudionika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svečanom mimohodu 41. đakovačkih vezova danas je gradskim ulicama od Malog do Strossmayerova parka prošlo oko 3000 sudionika iz 50-ak folklornih društava iz Hrvatske i svijeta.

Osim folkloraša Slavonije i Baranje te ostalih krajeva Hrvatske ove su godine u mimohodu sudjelovali i hrvatski iseljenici iz Kanade, Čilea i Australije, te Hrvati iz BiH i Vojvodine, a prikazan je i izvorni folklor Meksika, Grčke, Italije, Mađarske i Austrije.

Pročitajte i ovo Tužna obljetnica Ovčare - 1 Hangari smrti Najmlađa žrtva Ovčare imala je samo 14 godina: "Htjeli su mu ubiti brata. Plakao je pa su ostavili brata, a odveli njega" Andrija Jarak 30. godišnjica Mimohod na Kranjčevićevom stadionu: Postrojavanje 662 vojnika, MIG-ovi će začiniti svečanost

U mimohodu je gradskim središtem prodefiliralo i 40-ak okićenih svatovskih zaprega i konjanika.

Mimohod 41. đakovačkih vezova, čiji je pokrovitelj predsjednik Republike Stjepan Mesić, a supokrovitelj Hrvatski sabor, ispred đakovačke katedrale pratili su predsjednik Sabora Vladimir Šeks, gradonačelnik Đakova i predsjednik smotre Zoran Vinković, đakovački i srijemski biskup Marin Srakić, pomoćni biskup Đuro Hranić, predsjednik SDP-a Zoran Milanović, čelnica HNS-a Vesna Pusić, saborski zastupnici i mnogi drugi.

Ovogodišnji Đakovački vezovi bit će zatvoreni večeras na ljetnoj pozornici u Strossmayerovu parku, gdje će se održati tradicionalni izbor najbolje nošenoga narodnog ruha u djevojaka, snaša i momaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene