Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Đakovački vezovi okupili 3.000 sudionika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 3.000 izvođača iz zemlje i inozemstva, u 53 folklorne skupine, četrdesetak jahača i 36 okićenih svatovskih zaprega, kao i hrvatski ovčari, prošlo je danas središtem Đakova u svečanom mimohodu 42. Đakovačkih vezova, središnjoj priredbi te smotre folklora Slavonije i Baranje.

Uz folklorna društva iz cijele Đakovštine, Slavonije i Baranje, svih krajeva Hrvatske, u svečanom mimohodu središtem Đakova prodefilirale su i folklorne grupe iz Mađarske, Vojvodine, Makedonije, BiH, Italije, Slovenije. Po prolasku svih folklornih skupina, ispred katedrale zaplesalo se veliko šokačko kolo s više od stotinu plesača, a činili su ga po jedan par u narodnoj nošnji iz svake folklorne skupine iz mimohoda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kanjon Cetine Nema kontrole za divlje pristanište, ne naplaćuju se nikakve pristojbe Slika nije dostupna Najavljeno njih 217 Veliki problem za Split: Gdje vezati kruzere?

Svečani mimohod s platoa ispred katedrale promatrali su, uz domaćina - gradonačelnika Đakova i predsjednika Vezova Zorana Vinkovića, izaslanik predsjednika RH Stjepana Mesića, pokrovitelja smotre, Borislav Vučković, osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo, osječki gradonačelnik Gordan Matković, đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić, srijemski biskup Đuro Gašparović, pomoćni biskup đakovačko-osječki Đuro Hranić i drugi.

Ovogodišnji, 42. Đakovački vezovi, čiji su supokrovitelji predsjednici Vlade i Sabora, Ivo Sanader i Luka Bebić, bit će zatvoreni večeras, na ljetnoj pozornici u Strossmayerovome parku, tradicionalnim izborom najljepših narodnih nošnji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene