Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poništava se spajanje s lipičkom ergelom

Đakovački lipicanci ponovno postaju samostalna ergela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dika Đakova - ergela, ponovno će biti samostalna državna ergela lipicanaca. Spajanje s onom u Lipiku prije dvije godine bit će poništeno, a velika je mogućnost i da će se Hrvatski centar za konjogojstvo preseliti u Đakovo.

Lipicanac Janje uskoro će travu pasti na samostalnoj državnoj ergeli u Đakovu. 'Državna ergela lipicanaca bit će državna ergela lipicanaca u Đakovu', rekla je Snježana Španjol, zamjenica ministra poljoprivrede.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savršeni uvjeti za trening Đakovački lipicanci dobili najsuvremeniju zatvorenu jahaonicu Slika nije dostupna Hrana i druženje Lipicanci uživaju u lijepom vremenu

Spajanjem đakovačke i lipičke ergele tradicija je na kratko i prekinuta. Za svoju diku Đakovčani su se inatili i na cesti, a dvije je godine trebalo da im se ergela vrati. 'Financijsko poslovanje je bilo dosta neuredno i s dosta nepravilnosti', ističe Španjol.

O nepravilnostima u poslovanju i mogućoj smjeni dosadašnjeg ravnatelja odluku će donijeti upravno vijeće. U ergelu će se, najavljuju u ministarstvu, još ulagati, a treba iskoristiti i turistički potencijal.

'Prekrasno je, obožavam konje i drago mi je što imam priliku vidjeti kako se oni uzgajaju i što mogu više saznati o povijesti ergele', kaže Diana, turistica iz Nizozemske. Povijest koju će nastaviti stvarati kao samostalna državna ergela.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene