Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Radni skup stradalničkih i braniteljskih udruga koje ne podupiru današnji braniteljski prosvjed na Trgu bana Jelačića, započeo je u prostorijama policijske akademije.


Na dnevnom redu skupa je zajedništvo stradalničkih i braniteljskih udruga, dostojanstvo hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, Deklaracija o Domovinskom ratu i druga aktualna pitanja.

Vezani članci Brad Pitt, Leonardo DiCaprio i Margot Robbie (Foto: AFP) Pogledajte kako su reagirali glumci koji se natječu ove godine u utrci za Oscare Spotlight Prisjetimo se: Znate li tko je sve bio dobitnik najpoželjnijeg zlatnog kipića u posljednjih 5 godina?

Prema riječima predsjednika HVIDR-e Josipa Đakića riječ je o skupu svih čelnika 17 braniteljsko-stradalničkih udruga na državnoj razini, a iz rasprave će izvući zaključke koji će im biti smjernica za daljnje djelovanje. Bit će također govora i o konvenciji svih zainteresiranih braniteljskih udruga na državnoj razini, koja se planira održati do svibnja, kako bi osvježili sjećanja na Domovinski rat i vratili mu dostojanstvo, jer je to postalo mrtvo slovo na papiru, ustvrdio je Đakić.

>> Počelo okupljanje prosvjednika na Trgu bana Jelačića

Đakić je, odgovarajući na novinarski upit, potvrdio da okupljeni na današnjem radnom skupu neće ići na prosvjedni skup na Trgu bana Jelačića i da ga ne podupiru, budući da su, kako je rekao, ‘njegovi organizatori oni koji su govorom mržnje i prijetnjama stavili braniteljsku populaciju na stup srama, jer zveckati oružjem ili prijetiti lomljenjem kičme u današnjem demokratskom društvu nije primjereno i potrebno’. (Hina)