Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oni su studirali u SAD-u

'Dvije najbolje godine života proveo sam studirajući u Americi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od sada hrvatski državljani od 18 do 35 godina mogu živjeti i raditi na godinu dana u Kanadi, a isto to u Hrvatskoj mogu i kanadski državljani.

No, i dalje je najtraženija destinacija za dodatno obrazovanje, život ili rad, Amerika. Zašto je to tako, provjerili smo kod ljudi koji su studirali u Americi te ih pitali koliko im se život nakon toga promijenio. Iako imaju diplomu u ruci, većini studenata to nije dovoljno, pa se odlučuju za daljnje školovanje. Najatraktivniji su magisteriji u Americi. Tamo je bio i poznati stand up komičar koji je završio medijski menadžment.

Pročitajte i ovo Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu Automobil je propao kroz rupu na cesti Izašli kroz prtljažnik Automobil usred raskrižja propao kroz cestu, par se jedva izvukao: "Gledali smo kako ga voda guta"

'Imao sam dvije najbolje godine u svom životu. Nadam se da moja supruga ovo ne gleda, jer su ove godine sad najbolje u mom životu! Ali doista, to su bile dvije najintenzivnije godine u mom životu i ja zaista sve to svodim u dvije riječi: bilo je zabavno i korisno', kaže stand up komičar Peđa Bajović. Kao i Ivani, koja je u Kaliforniji provela 6 mjeseci. Dovoljno da doživi kulturološki šok.

'Nakon 6 mjeseci boravka tamo vi steknete određene navike, određena iskustva i onda je povratak kući uistinu na neki način stresan', priča Ivana Bilić s Ekonomskog fakulteta u Splitu. Upoznavanje nove kulture, načina života i obrazovanja umnogome su promijenili živote Ivane i Peđe. 'Ta stand up komedijska scena, čiji sam dio i čiji sam producent, pored toga što sam komičar, je vjerujem upravo rezultat toga', ističe Bajović.

'Ono što je meni Amerika donijela, to je definitivno jedna situacija u kojoj shvatite da ako se vi angažirate oko nečega da možete puno toga postići', kaže Bilić. Puno toga misli postići i naš redatelj Ognjen Sviličić koji ubrzo odlazi u Ameriku na studijsko putovanje. 'Mislim da je ta stvar crossovera u kulturi i umjetnosti jako bitna pogotovo za nekog iz male zemlje kao što sam ja', kaže on. Veseli se novim poznanstvima te se nada da će nova iskustva upotrijebiti za svoj novi film.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene