Dvije jedrilice udarile su u konstrukciju mosta tijekom prolaza kroz Mali Ždrelac. Uslijed sudara jedna je osoba ozlijeđena, dok su na jedrilicama nastala značajna oštećenja.


Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je kako je  Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u nedjelju oko podneva zaprimila dojavu voditelja jedrilice o udaru u konstrukciju mosta tijekom plovidbe prolazom Mali Ždrelac.

Službenici MRCC-a Rijeka o događaju su obavijestili Lučku kapetaniju Zadar, čiji su službenici dolaskom na mjesto ove pomorske nesreće obavili očevid. Utvrđena su značajna oštećenja nadgrađa jedrilice, ali bez opasnosti od potonuća.

Brod Karin Hoej Drama u Baltičkom moru: Sudarila se dva broda, jedan se prevrnuo - "Iz vode su se čuli krici..."

Nedugo nakon ovog događaja druga jedrilica je oko 13 sati udarila u istu mosnu konstrukciju. Ona je također ostala bez jarbola, o čemu su službenici Lučke kapetanije Zadar obavijestili MRCC Rijeku.

U ovoj, drugoj pomorskoj nesreći nažalost je ozlijeđena jedna članica osmeročlane posade jedrilice. Službenici Lučke kapetanije evakuirali su je sa jedrilice i prevezli u Kukljicu, gdje su ozlijeđenu preuzeli djelatnici Hitne pomoći.

Ovo nije prvi put da se zapinje za most Mali Ždrelac. 2010. je francuski katamaran s osam članova posade zapeo za most, a nekoliko godina ranije istu sudbinu doživjela je jedrilica "Camelia".

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju