Obavijesti Video Pretražite Navigacija
što je s vidom?

VIDEO U naš poznati most udarile čak dvije jedrilice u samo sat vremena, ima ozlijeđenih

Dvije jedrilice udarile su u konstrukciju mosta tijekom prolaza kroz Mali Ždrelac. Uslijed sudara jedna je osoba ozlijeđena, dok su na jedrilicama nastala značajna oštećenja.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je kako je  Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u nedjelju oko podneva zaprimila dojavu voditelja jedrilice o udaru u konstrukciju mosta tijekom plovidbe prolazom Mali Ždrelac.

Službenici MRCC-a Rijeka o događaju su obavijestili Lučku kapetaniju Zadar, čiji su službenici dolaskom na mjesto ove pomorske nesreće obavili očevid. Utvrđena su značajna oštećenja nadgrađa jedrilice, ali bez opasnosti od potonuća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Blizu švedske obale Drama u Baltičkom moru: Sudarila se dva broda, jedan se prevrnuo - "Iz vode su se čuli krici..."

Nedugo nakon ovog događaja druga jedrilica je oko 13 sati udarila u istu mosnu konstrukciju. Ona je također ostala bez jarbola, o čemu su službenici Lučke kapetanije Zadar obavijestili MRCC Rijeku.

U ovoj, drugoj pomorskoj nesreći nažalost je ozlijeđena jedna članica osmeročlane posade jedrilice. Službenici Lučke kapetanije evakuirali su je sa jedrilice i prevezli u Kukljicu, gdje su ozlijeđenu preuzeli djelatnici Hitne pomoći.

Ovo nije prvi put da se zapinje za most Mali Ždrelac. 2010. je francuski katamaran s osam članova posade zapeo za most, a nekoliko godina ranije istu sudbinu doživjela je jedrilica "Camelia".

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene