Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem na Mirogoju

Dvije godine od smrti Bandić i dalje nema spomenik, spominje se i ekshumacija: "Ne mogu se pomiriti s tim..."

Aktualno Galerija Bandić i dalje nema spomenik - 4 Bandić i dalje nema spomenik - 4 Foto: DNEVNIK.hr Bandić i dalje nema spomenik - 3 Bandić i dalje nema spomenik - 3 Foto: DNEVNIK.hr Bandić i dalje nema spomenik - 2 Bandić i dalje nema spomenik - 2 Foto: DNEVNIK.hr Bandić i dalje nema spomenik - 1 Bandić i dalje nema spomenik - 1 Foto: DNEVNIK.hr +4 Ivica Lovrić, dugogodišnji suradnik Milana Bandića Galerija 1/9 >>
Bliži se druga obljetnica smrti bivšeg gradonačelnika Milana Bandića. A ni gotovo dvije godine kasnije kontroverze oko njegova posljednjeg počivališta ne jenjavaju. Spomenika i dalje nema, a sada se spominje i moguća ekshumacija. O tome je izvjestila reporterka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak.

28. veljače 2021. godine preminuo je gradonačelnik Bandić, a tri dana kasnije uz svu potrebnu dokumentaciju pokopan je na Mirogoju.

Cijeli problem nastao je zbog toga što se grobno mjesto pokojnog gradonačelnika Milana Bandića ne nalazi u sklopu grobnog polja.

Dva grobna mjesta na polju 112A zelena su površina, Mirogoj je zaštićeno kulturno dobro, a bez obzira na to, obitelj i prijatelji tvrde - gradnja spomenika bila je odobrena.

Pročitajte i ovo Milan Bandić i Tomislav Tomašević Komentar Saše Vejnovića Tomaševiću, nisi se ti obukao u čistača ulica, nego u Bandića

"Ono što znamo je da je prof. Hržić, koji je autor idejnog rješenja uređenja grobnice Bandića, bio neformalno prije više od pola godine, skoro prije godinu dana u Zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode Grada Zagreba, odnio je nekoliko rješenja. Tamo mu je rečeno: 'Od svih tih rješenja, nama je prihvatljivo jedno'", rekao je Ivica Lovrić, dugogodišnji suradnik Milana Bandića.

Bandićev dugogodišnji prijatelj i suradnik kaže da se još uvijek čeka mišljenje Ministarstva kulture. Oni u pisanom odgovoru Dnevniku Nove TV poručuju da su obavili inspekcijski nadzor, da je sve čisto te lopticu ponovno prebacuju na Grad Zagreb.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEPRAVOMOĆNA PRESUDA Bandićevi suradnici krivi za aferu Bundekfest: Osuđeni za namještanje kućica i šatora na gradskim događanjima, ali nitko neće u zatvor

Da institucije odrade svoj posao, čeka i Bandićeva supruga. "Ne mogu se pomiriti s tim..." poručuje. I premještanje lijesa jedno je od mogućih rješenja kako bi se do spomenika moglo doći. Sada je očito odluka na Gradu Zagrebu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene