Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Guverner Boris Vujčić izašao je nedavno u susret svom BiH kolegi i na dva mjeseca 'sakrio' dragocjen teret.


Guverneri središnjih banaka zemalja regije okupili su se na konferenciji u Rovinju na kojoj su raspravljali o problemima s kojima se regija susreće pri izlasku iz krize, a saznao se i jedan vrlo zanimljiv podatak.

Vezani članci Boris Vujčić Guverner HNB-a za kraj Sberbanka znao prvog dana rata: "Već sam u četvrtak bio na razgovorima u Parizu" Andrej Plenković, Zdravko Marić, Boris Vujčić Plenković: ''Nema potrebe da više itko podiže sredstva jer Sberbank je sada dio HPB-a''

Guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine dr. Kemal Kozarić otkrio je kako su se za vrijeme nereda u Sarajevu susreli s još jednim problemom. Naime, u to vrijeme je prema Sarajevu iz Royal Minta u Walesu krenulo šest šlepera kovanica bosanskih maraka.

Šleperi su se našli u Sloveniji i nije ih imao tko prepratiti do Centralne banke budući da su specijalne policijske snage bile angažirane na događajima diljem zemlje.

Guverner HNB-a sebi i viceguvernerima povećao plaće za 8.900 kuna!

Šest šlepera ne može se baš lako sakriti pa je, kaže guverner Kozarić, postojala i mogućnost da građani pomisle kako oni sad ubacuju nekakav novac u opticaj. Stoga je BiH guverner dignuo telefonsku slušalicu i nazvao svog slovenskog kolegu Boštjana Jazbeca.

'Ja sam prvo zvao kolegu Boštjana, no on je bio na putu pa sam zvao Borisa i zamolio sam ga da naš novac ostane u Hrvatskoj narodnoj banci i on je bez pogovora samo provjerio tehničke mogućnosti skladišta i sav novac je dva mjeseca bio u HNB-u bez ikakvog troška', otkrio je Kozarić.

Budući da novac nije bio u opticaju, vodio se kao 'roba', a Hrvatska ga je pospremila na sigurno bez ikakve naknade za susjede. Guverneri su se potom malo i našalili. Jazbec je rekao kako bi im Slovenci ipak nešto naplatili na što mu je Kozarić kratko odgovorio - 'A Slovenci su Slovenci'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju